בראוניז שיבולת שועל בננה

היום בפינתנו "מה עושים עם בננות זהב?": בראוניז פאדג'יים, עם מינימום סוכרים מוספים. הטעם והמרקם? חלום!

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: כ-10 יחידות

גודל תבנית: 20X20

מצרכים:

2-3 בננות "זהב" מעוכות (בשלות מאוד)

2 ביצים

2 כפות דבש/סירופ מייפל (דבש רק מעל גיל שנה)

50 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת/שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל

2/3 כוס קמח שיבולת שועל (ניתן לטחון לבד)

1/4 כוס אבקת קקאו

1/4 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

אופן הכנה:

1. אל תוך קערה מוסיפים ביצים, בננות מעוכות, דבש/מייפל, חמאה/שמן קוקוס ותמצית וניל. מערבבים לקבלת בלילה חלקה.

2. מוסיפים פנימה קמח, אבקת קקאו, אבקת אפיה, מלח ושוקולד צ'יפס. מערבבים עד איחוד.

3. מעבירים את הבלילה לתבנית קטנה/בראוניז על גבי נייר אפיה.

‏4. אופים ב-180 מעלות, למשך כ-20 דקות עד התייצבות.

‏5. מצננים לחלוטין לפני חיתוך.

‏6. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

המתכון הפעם מכוון לגילאי שנה ומעלה. יחד עם זאת השתדלו להימנע בשגרה מתוספת המתקה לקטנטנים עד גיל שנתיים. זה מתכון שיכול לשמש כיציאה מהשגרה או לוותר על המתקה ולקבל את המתיקות מהבננות בלבד.
מרקם הבראוניז רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם. שימו ❤️ לרכיבי המתכון האלרגניים ודאגו לחשיפה בהתאם.

 

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

מרק עדשים וירקות

כשמתקרר בחוץ חייב שיהיה מתכון למרק חם ומחמם בהישג יד :) לפניכם מרק פשוט, מזין, עשיר שיתאים לכל המשפחה!

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

דייסת כוסמת

מה כוסמת?🙂קלה להכנה, מכילה חלבון מלא, ויטמינים, מינרלים (בינהם גם הברזל) וסיבים תזונתיים. היא לא פחות ממעולה לקטנטנים שלנו! בשנת 2021, משרד הבריאות עדכן את התדריך להזנת התינוק והכוסמת נכנסה כאחד האלרגניים המרכזיים. המשמעות שבפעמים הראשונות ניתן לתינוק שלנו כמות קטנטנה ולאחר מכן נוכל להנות משילובה בשגרה התזונתית שלו. דייסת הכוסמת נהדרת מבחינת מרקם כי היא רכה מאוד לאחר בישול אבל עדיין שומרת על צורתה! ניתן לגרוף בכפית ולהגיש לקטנטנים להתנסות באכילה עצמאית.

עוגיות שקדים, קינמון וג'ינג'ר

אתם זוכרים את הביקור הראשון שלכם באיקאה?😅 אני זוכרת היטב כי, אתם מבינים, אני פחות בנאדם של רהיטים אלא יותר של אוכל ובאיקאה יש עוגיות קינמון וג'ינג'ר ממכרות. מאז שגיליתי אותן, אין ביקור שהן לא נכללות בעגלה. מתחיל להתקרר ואני לא באמת אסע לאיקאה בשביל עוגיות אז הכנתי את הגירסה הביתית שלי ונטולת הגלוטן (יש לי צליאקית בבית❤).

נגיסי סלמון מצופים בתנור

אם חיפשתם דרך לגוון בהגשה של דג, הנה רעיון פשוט, קל וטעים.

שבלולי קינמון עם בצק בטטה

לא, אני לא חושבת שזה תחליף לסינבון רול אמיתי אבל זה ממש בסדר להתנסות במטבח ולהגיע למתכונים כיפיים, מאוזנים וטעימים:) למה בטטה? כי יש פה תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים. כשאני משתמשת בקמחים לל"ג עבור הבת הצליאקית שלי, אני קצת מתבאסת על ההרכב אז פה התאפשר לי גם וגם. מתכון פשוט וטעים בטירוף.

Overnight Oats תותים

התחלתי להתאהב יותר ויותר במעדן שכאן. מכינים מראש, מניחים במקרר ללילה ובבוקר יש לנו ארוחה עשירה שהיא כמו קינוח רק מזין ביותר. יתאים כמובן גם לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 Responses

  1. הכנתי בנינג'ה בתבניות מאפינס ופיזרתי מעט קוקוס למעלה. יצא מדהים, תודה מורין!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *