מאפינס סלק בננה

אין מתכון קל מזה. אין טעים כזה. בלי להכביר במילים- מאפינס סלק בננה. אידאלי לתינוקות ופעוטות.

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: 8 יחידות

מאפינס סלק בננה

מצרכים:

1 סלק קטן מבושל/בוואקום

1 בננה בשלה מאוד

2 ביצים גדולות

4 כפות שיבולת שועל

1/2 כפית אבקת אפיה

אפשרי:

1 כף סילאן/סירופ מייפל

אופן הכנה:

1. מעבירים את כל המצרכים לבלנדר/מעבד מזון וטחונים עד שמתקבלת בלילה חלקה.

2. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.

3. אופים כ 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

טיפים ותחליפים:

אם אין בלנדר/מעבד מזון ניתן לגרד את הסלק בפומפייה ולערבב עם שאר הרכיבים. המרקם ישתנה בהתאם.
מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים עד 3 חודשים.
‏ככל שהבננה תהיה בשלה יותר כך המאפה שלכם יהיה מתוק יותר. אל תחששו להשתמש בבננות חומות ובשלות מאוד.
יתאים לתינוקות הנמצאים בשלב אוכל אצבעות. המאפה רך מאוד. התאימו את צורת החיתוך למיומנות האכילה של תינוקכם ושימו לב כי חשפתם לרכיבי המתכון תחילה בנפרד.
שימו ❤- עד גיל שנתיים מומלץ להגיש מאכלים ללא סוכר מוסף. במקרה הזה, וותרו על המתקה עם סילאן/מייפל.
ניתן להמיר את השיבולת שועל בקמח רגיל/מלא.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

8 Responses

  1. יוצא מושלם כל פעם, וקל ברמות שמביך לספר. מרקם רך מאוד לתינוקות בלי שיניים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *