מאפינס תרד בננה לקטנטנים

החלטתי שאני עושה הפסקה מהמאפינס. הרי יש עוד בכלל מתכון שלא ניסיתי? אז החלטתי. אלה שלי ניגשה אלי ב 6:00 בבוקר וביקשה "מאפה של אמא", תוך רגע הפכתי לשלולית. אז קבלו את שירת הברבור שלי או משהו בסגנון עד לבקשה הבאה😉

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 14 יחידות

מאפינס תרד בננה

מצרכים:

3 כוסות עלי בייבי תרד

3/4 כוס חלב או משקה תחליפי

1 ביצה או תחליף (ראו הערות)

1/4 כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

2 בננות בינוניות בשלות

2 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

אפשרי:

1/4 כוס מייפל/סילאן

אופן הכנה:

1. מעבירים לבלנדר תרד, חלב, ביצה, שמן, תמצית וניל, בננות וטוחנים.

2. ‏בקערה נפרדת מערבבים את שאר המצרכים.

3. ‏שופכים את הבלילה הרטובה אל היבשה ומערבבים. הימנעו מערבוב יתר.

4. ‏מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.

5. ‏אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

טיפים ותחליפים:

תחליף ביצה: 1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק.

שימו לב לזמני האפיה- כמה דקות יותר והמאפינס שלכם יאבדו את הצבע הירוק. אני אפיתי 17 דקות. תלוי בגודל התבנית שלכם, יכול להיות שתצטרכו קצת יותר/פחות.

המרתי חצי מכמות הקמח הרגיל לקמח כוסמין מלא.

יתאים לתינוקות אשר נחשפו לכל הרכיבים במתכון ומיומנים באכילת מרקם דומה. ממליצה לא להמתיק, לקטנטנים מספיקה המתיקות הטבעית בבננות.

מאחסנים עד 3 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 Responses

  1. הכנתי, עשיתי כמה המרות לפי מה שיש בבית – חלב קוקוס במקום חלב, קמח כוסמין מלא במקום קמח רגיל, ובלי תמצית וניל או המתקה, יצא מעולה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *