1 כוס שיבולת שועל דקה
3/4 כוס קמח
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית קינמון טחון
1 חלבון ביצה או תחליף (ראו הערות)
1.5 כפות חמאה/שמן קוקוס מומסת ומצוננת מעט
5 כפות חלב/משקה צמחי
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס סילאן/ סירופ מייפל
1 תפוח עץ חתוך לקוביות (אין חובה לקלף)
1. מערבבים בקערה חומרים יבשים: שיבולת שועל, קמח, אבקת אפיה, קינמון ומניחים בצד.
2. מערבבים חומרים רטובים: חלבון ביצה, חמאה, חלב, תמצית וניל, סילאן/מייפל.
3. שופכים את הרכיבים הרטובים ליבשים, מערבבים עד איחוד ומערבבים פנימה את חתיכות התפוח.
4. מעבירים את בצק העוגיות למקרר לחצי שעה.
5. יוצרים צורת עיגול ומשטחים לעוגיה דקה על גבי נייר אפיה.
6. אופים 9-11 דקות ב-180 מעלות.
7. מצננים לחלוטין לפני הגשה.
8. מאחסנים במקרר או מקפיאים.
תחליף חלבון ביצה: 2 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר או חצי בננה קטנה מעוכה.
ניתן להמיר את התפוח בחופן צימוקים או כל תוספת אחרת שאוהבים.
הקפידו על כמויות קמח ושיבולת שועל מדוייקים! כמות גדולה מדי תביא לתוצאה יבשה.
מתיקות העוגיות מעודנת.
מרקם העוגיות רך אבל חתיכות התפוח לא מתרככות לחלוטין באפיה. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
עבור תינוקות ופעוטות- ממליצה להמיר את הסילאן/מייפל בבננה קטנה. בנוסף, לגרד את התפוח במקום לחתוך.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן