מאפה בננה ללא ביצים

המתכון היה שמור אצלי ברשימות לא מעט זמן. בפעם הראשונה שהכנתי אותו הטעם היה מעולה, אלה התלהבה וחיסלה בכיף ואני הייתי ב"היי" על כך שסוף סוף יש לי מתכון למאפה ללא ביצים, טעים ובלי תחליפים מוזרים😛

זמן הכנה: 55 דקות

גודל תבנית: 15 ס"מ

מצרכים:

2 בננות גדולות ובשלות

1 כוס תמרים מגולענים (8 יחידות בערך). אפשר פחות, ראו הערות.

1 כוס חלב או משקה צמחי

1 כפית תמצית וניל

2 כפות מיץ לימון סחוט

2 כוסות קמח שיבולת שועל

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית קינמון טחון

אופן הכנה:

1. משרים את התמרים כ 15 דקות במים חמימים.

2. מעבירים לבלנדר בננות, תמרים, חלב/משקה צמחי, תמצית וניל ומיץ לימון.

3. טוחנים עד שמתקבלת בלילה חלקה. בקערה נפרדת מערבבים את שאר הרכיבים.

4. מוסיפים את המצרכים הרטובים ליבשים ומערבבים עד איחוד.

5. נותנים לבלילה לשבת 30 דקות בצד. מחממים תנור ל 180 מעלות.

6. מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ 25 דקות או עד שקיסם הננעץ במאפה יוצא יבש.

טיפים ותחליפים:

לקבלת קמח שיבולת שועל טוחנים שיבולת שועל עבה. אם יש לכם שיבולת שועל דקה, אפשר לוותר על הטחינה.

טעמתם פעם את השילוב של דייסת שיבולת שועל עם בננה? זה פחות או יותר המרקם של המאפה, אל תצפו למרקם עוגתי כי הפעם זה לא המתכון😆

גיליתי שהאידאל כאן הוא לאפות בתבנית קטנה ולחתוך לחתיכות אחרי שהצטנן. הפעם, פחות יתאים לתבנית מאפינס. השתמשתי בתבנית עגולה בקוטר 15 ס"מ.

מאחסנים במקרר עד 3 ימים. מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה. ניתן גם להקפיא עד 3 חודשים.

עבור תינוקות:
המאפה רך, יתאים כאוכל אצבעות. התאימו את המרקם למיומנות של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

תינוקות אינם זקוקים להמתקה מיותרת. בהחלט אפשרי לבחור בבננות בשלות מאוד ולהסתפק בתוספת של 2-3 תמרים בלבד לכל התבנית. אחרי הטחינה, בדקו מתיקות- אם חסר, תמיד אפשר להוסיף ולטחון שוב.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *