רוטב עגבניות ועדשים אדומות

מטבח מזין ומגוון אינו צריך להיות מסובך הוא פשוט צריך (בין היתר) לכלול עדשים😉 רוטב עגבניות סודי, טעים וקרמי עם עדשים אדומות שהופך אותו למקור לחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים.

זמן הכנה: 50 דקות

כמות: 4 מנות גדולות

מצרכים:

1/2 כוס עדשים אדומות

2 כפות שמן זית

1 בצל לבן חתוך

3 שיני שום כתושות/קצוצות דק

1 גזר מקולף וחתוך

1 גבעול סלרי גדול חתוך (או 2-3 קטנים)

1 פלפל אדום חתוך

1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית תבלין אורגנו

1 כפית תבלין בזיליקום

מלח ופלפל לפי הטעם

3 כוסות מים

אופן הכנה:

1. משרים את העדשים בקערה עם מים 30-60 דקות.

מסננים מנוזלים.

2. ‏מחממים שמן בסיר גדול. מוסיפים פנימה את הבצל והשום.

נותנים להם להזהיב מעט.

3. ‏מוסיפים את שאר הירקות. מטגנים כ-5 דקות.

מערבבים מדי פעם.

4. ‏מוסיפים פנימה את העדשים ומערבבים.

5. ‏מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, תבלינים ומים.

טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

6. ‏מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה- בינונית.

7. ‏מבשלים 30-40 דקות עד שהירקות מתרככים.

8. ‏טוחנים למרקם הרצוי.

טיפים ותחליפים:

עבור תינוקות:
השתדלו שלא להוסיף מלח במנות.
התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
מאחר ועדשים עשירות בסיבים תזונתיים ועלולות לגרום לאי נוחות, ממליצה להתחיל עם מנת הרוטב שמכילה עדשים אדומות הנחשבות לעדינות ביותר. השריה של העדשים טרם בישולם עשויה להקל.
השתדלו להגיש את המנות לצד ירק/פרי טרי לשיפור ספיגת הברזל.

יתאים לפסטה וכבסיס לפיצה, ושקשוקה.

את הרוטב ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא.

 

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

דייסת כוסמת

מה כוסמת?🙂קלה להכנה, מכילה חלבון מלא, ויטמינים, מינרלים (בינהם גם הברזל) וסיבים תזונתיים. היא לא פחות ממעולה לקטנטנים שלנו! בשנת 2021, משרד הבריאות עדכן את התדריך להזנת התינוק והכוסמת נכנסה כאחד האלרגניים המרכזיים. המשמעות שבפעמים הראשונות ניתן לתינוק שלנו כמות קטנטנה ולאחר מכן נוכל להנות משילובה בשגרה התזונתית שלו. דייסת הכוסמת נהדרת מבחינת מרקם כי היא רכה מאוד לאחר בישול אבל עדיין שומרת על צורתה! ניתן לגרוף בכפית ולהגיש לקטנטנים להתנסות באכילה עצמאית.

עוגיות שקדים, קינמון וג'ינג'ר

אתם זוכרים את הביקור הראשון שלכם באיקאה?😅 אני זוכרת היטב כי, אתם מבינים, אני פחות בנאדם של רהיטים אלא יותר של אוכל ובאיקאה יש עוגיות קינמון וג'ינג'ר ממכרות. מאז שגיליתי אותן, אין ביקור שהן לא נכללות בעגלה. מתחיל להתקרר ואני לא באמת אסע לאיקאה בשביל עוגיות אז הכנתי את הגירסה הביתית שלי ונטולת הגלוטן (יש לי צליאקית בבית❤).

נגיסי סלמון מצופים בתנור

אם חיפשתם דרך לגוון בהגשה של דג, הנה רעיון פשוט, קל וטעים.

שבלולי קינמון עם בצק בטטה

לא, אני לא חושבת שזה תחליף לסינבון רול אמיתי אבל זה ממש בסדר להתנסות במטבח ולהגיע למתכונים כיפיים, מאוזנים וטעימים:) למה בטטה? כי יש פה תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים. כשאני משתמשת בקמחים לל"ג עבור הבת הצליאקית שלי, אני קצת מתבאסת על ההרכב אז פה התאפשר לי גם וגם. מתכון פשוט וטעים בטירוף.

Overnight Oats תותים

התחלתי להתאהב יותר ויותר במעדן שכאן. מכינים מראש, מניחים במקרר ללילה ובבוקר יש לנו ארוחה עשירה שהיא כמו קינוח רק מזין ביותר. יתאים כמובן גם לקטנטנים.

פנקייק אגסים ואוכמניות

גיוון נהדר לפנקייק הבננה הקבוע שלנו! רך ומתאים לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

9 Responses

  1. הכנתי הערב ויצא נהדר! תודה על מתכון מעולה, מזין וסופר טעים ☺️

  2. רוטב מעולה! מכינה אותו המון וכל פעם יוצא טעים ומזין וכולנו נהנים לאכול

  3. שלום מורין, המתכון נשמע מעולה!
    האם תוכלי להמליץ על סוג מסוים של עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות?
    שואלת כי אני מניחה שמוסיפים סוכר ומעדיפה להימנע אז אשמח לדעת אם יש מוצר איכותי יותר לדעתך. תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *