רוטב עגבניות ועדשים אדומות

מטבח מזין ומגוון אינו צריך להיות מסובך הוא פשוט צריך (בין היתר) לכלול עדשים😉 רוטב עגבניות סודי, טעים וקרמי עם עדשים אדומות שהופך אותו למקור לחלבון, ברזל וסיבים תזונתיים.

זמן הכנה: 50 דקות

כמות: 4 מנות גדולות

מצרכים:

1/2 כוס עדשים אדומות

2 כפות שמן זית

1 בצל לבן חתוך

3 שיני שום כתושות/קצוצות דק

1 גזר מקולף וחתוך

1 גבעול סלרי גדול חתוך (או 2-3 קטנים)

1 פלפל אדום חתוך

1 קופסת עגבניות מרוסקות (400 גרם)

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית תבלין אורגנו

1 כפית תבלין בזיליקום

מלח ופלפל לפי הטעם

3 כוסות מים

אופן הכנה:

1. משרים את העדשים בקערה עם מים 30-60 דקות.

מסננים מנוזלים.

2. ‏מחממים שמן בסיר גדול. מוסיפים פנימה את הבצל והשום.

נותנים להם להזהיב מעט.

3. ‏מוסיפים את שאר הירקות. מטגנים כ-5 דקות.

מערבבים מדי פעם.

4. ‏מוסיפים פנימה את העדשים ומערבבים.

5. ‏מוסיפים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, תבלינים ומים.

טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

6. ‏מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש נמוכה- בינונית.

7. ‏מבשלים 30-40 דקות עד שהירקות מתרככים.

8. ‏טוחנים למרקם הרצוי.

טיפים ותחליפים:

עבור תינוקות:
השתדלו שלא להוסיף מלח במנות.
התאימו את המרקם למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
מאחר ועדשים עשירות בסיבים תזונתיים ועלולות לגרום לאי נוחות, ממליצה להתחיל עם מנת הרוטב שמכילה עדשים אדומות הנחשבות לעדינות ביותר. השריה של העדשים טרם בישולם עשויה להקל.
השתדלו להגיש את המנות לצד ירק/פרי טרי לשיפור ספיגת הברזל.

יתאים לפסטה וכבסיס לפיצה, ושקשוקה.

את הרוטב ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא.

 

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

9 Responses

  1. הכנתי הערב ויצא נהדר! תודה על מתכון מעולה, מזין וסופר טעים ☺️

  2. רוטב מעולה! מכינה אותו המון וכל פעם יוצא טעים ומזין וכולנו נהנים לאכול

  3. שלום מורין, המתכון נשמע מעולה!
    האם תוכלי להמליץ על סוג מסוים של עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות?
    שואלת כי אני מניחה שמוסיפים סוכר ומעדיפה להימנע אז אשמח לדעת אם יש מוצר איכותי יותר לדעתך. תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *