חטיפי תפוח אדמה ברוקולי וגזר

אומרים שדברים טובים באים באריזות קטנות, אז הכנתי חטיפי תפו"א וירקות שמתאימים לידיים קטנטנות החל משלב אוכל האצבעות. הטעם מעולה, ההכנה קלה ולמי שיש רגישות/אלרגיה יצא גם טבעוני🙂

זמן הכנה: 45 דקות

כמות: 14 יחידות

מצרכים:

1 תפו"א גדול (כ-280 גרם)

3 תפרחות ברוקולי קטנות (כ-75 גרם)

1 גזר בינוני

מעט שמן זית לשימון וזילוף

אפשרי:

פירורי לחם או שיבולת שועל טחונה לציפוי

3 כפות גבינה מגורדת לבחירתכם

אופן הכנה:

1. מקלפים את תפוח האדמה וחותכים לחתיכות קטנות. יחד עם הברוקולי מבשלים בסיר (כ-20 דקות מרגע רתיחת המים).

2. ‏במידה ומשתמשים בשיבולת שועל, טוחנים אותה ומניחים על גבי צלחת.

3. ‏מקלפים את הגזר ומגרדים בפומפייה בחורים הקטנים.

4. ‏סוגרים אש, מסננים נוזלים ומועכים באמצעות מזלג את תפוח האדמה והברוקולי לפירה.

5. ‏מוסיפים את הגזר והגבינה (אם החלטתם להוסיף) לתערובת תפוחי האדמה ומערבבים.

6. ‏יוצרים צורת גליל/כדור מהתערובת ומגלגלים בפירורים.

7. משמנים נייר אפיה ומניחים. מזלפים גם מעט מעל כל יחידה.

8. ‏אופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מומלץ להפוך בחצי הדרך.

9. ‏מאחסנים במקרר

טיפים ותחליפים:

הצעת הגשה: לצד מזון חלבוני או עשיר בברזל וירק/פרי טרי.

במידה ומשתמשים בברוקולי קפוא- זמן הבישול מתקצר (ניתן להוסיף כמה דקות אחרי לסיר עם תפוחי האדמה).

במידה ובחרתם להשמיט את הגבינה, כדאי לתבל מעט.

יעבוד מעולה גם עם כרובית.

החטיפים יוצאים רכים מאוד. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

 

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 תגובות

  1. האם אחרי האפייה אפשר להקפיא או שעדיף לפני? (או שלא כדאי או בכלל..)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *