תבשיל פסטה ופרגיות בסיר אחד

מה מכינים היום? תבשיל פסטה ופרגיות זריז שיתאים לכל המשפחה! מנה שהיא ארוחה שלמה והכל בסיר אחד

זמן הכנה: 45 דקות

כמות: ל-500 גרם פסטה

מצרכים:

1 חבילת פסטה (500 גרם)

כ-400 גרם פרגית חתוכות לקוביות

1 בצל סגול חתוך

1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות

חופן קטן של עלי מרווה

מעט שמן זית

6 כוסות מים

מלח פלפל

אופן הכנה:

1. שופכים את הפסטה לסיר גדול ורחב (השתמשתי בסוטאז')

2. ‏מוסיפים בטטה, בצל, פרגית ומרווה.

3. ‏מוסיפים שמן זית, תבלינים, מים ומערבבים.

4. ‏מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים עד התאדות הנוזלים (כ-30 דקות). מערבבים מדי פעם.

טיפים ותחליפים:

יעבוד עם כל סוג של פסטה. אני השתמשתי בריגוטיני.
השתמשתי כאן בסטייק פרגית מנוקה משומן.
הפרגית יוצאת רכה מאוד אחרי הבישול.
אמנם לא ניסיתי אבל את המרווה אפשר להשמיט או להמיר בעלי בזיליקום.
יתאים לקטנטנים שמנוסים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 Responses

  1. היי מורין ! תודה על המתכון , עד שלב 4 בעצם לא מדליקים את האש בכלל ? תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *