1 בננה בשלה מעוכה
1 ביצה או תחליף (ראו הערות)
1/2 כפית תמצית וניל
1/3 כוס חמאת בוטנים/אגוזים חלקה
3/4 כוס שיבולת שועל
1/2 כפית אבקת אפיה.
1. מערבבים בקערה בננה, ביצה, תמצית וניל, חמאת אגוזים/בוטנים ומערבבים.
2. מוסיפים שיבולת שועל, אבקת אפיה ומערבבים שוב.
3. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.
4. אופים כ-15 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות והזהבה.
5. מצננים ומגישים.
6. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
הצעת הגשה: לצד ירק/פרי טרי.
תחליף ביצה אפשרי- 1/4 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר.
ניתן להשתמש בשיבולת שועל גסה/דקה, אין צורך לבשל אותה לפני.
יעבוד עם חמאת אגוזים/בוטנים.
מרקם המאפינס רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
5 Responses
תודה על המתכון, יעבוד גם עם חמאת שקדים?
בשמחה 🙂 כן
האם אפשר להוריד את התמצית וניל? או שכדאי לשים משהו אחר במקום?
אפשר להשמיט 🙂
וואי זה מתכון מעולה!! הכפלתי כמויות ושמתי בחצי מהכמות חמאת קשיו ובחצי שמן קוקוס. יוצא ממש רך וטעים❤️