500 גרם תמרים (השתמשתי במג'הול)
1.5 כוסות מים
קורט מלח
1. שוטפים את התמרים ומוציאים את הגרעינים.
2. משרים במים לשעתיים.
3. מסננים מנוזלים אבל שומרים אותם בצד.
4. מעבירים לבלנדר/טוחן את התמרים, מלח וככוס של נוזלים.
5. טוחנים ומגישים.
6. מאחסנים עד חודשיים בקירור ובכלי אטום.
יכול לשמש כממרח מעולה ללחם.
מילה של תזונאית ילדים-
️תמרים הינם פירות עשירים מאוד תזונתית. הם מכילים ויטמינים ומינרלים כמו ויטמיני B, סידן, ברזל, אבץ. סיבים תזונתיים ונוגדי חמצון. עם זאת חשוב לזכור שיותר ממחצית תכולת התמר הינה סוכר. מבחינתי הממרח הזה נכנס לקטגוריית מתוקים🙂 זאת חלופה ביתית מעולה לממרחים מתוקים קנויים אחרים.
האם ניתן לשלב תמרים בתזונת התינוק? לפי ארגוני בריאות שונים, עד גיל שנתיים יש לצמצמם לחלוטין צריכתם של סוכרים מוספים. עקרונית, תמר אינו נחשב לסוכר מוסף בניגוד לסילאן וסוכר תמרים אבל חשוב לקחת בחשבון שאם בוחרים לשלב אז כחלק ממגוון.
טיפ לסיום: הפכו את הארוחה למשמעותית ושלבו לצד מקורות לחלבון ו/או שומן איכותי.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן