לחם ביתי ללא לישה

לפני מספר חודשים אתגרתי את עצמי למצוא מתכון ללחם ביתי אבל כזה שבאמת הגיוני להכין ביומיום כשאתה הורה לקטנטנים. אחרי הרבה שיטוטים ולא מעט נסיונות, מצאתי את המתכון המנצח: ללא ציוד מיוחד או כישרון אפיה יוצא דופן- לחם קליל להכנה ללא תוספות מיותרות. מבוסס על המתכון מהבלוג המצויין של Yummytoddlerfood. הלחם הזה דורש זמני התפחה ארוכים וזאת מאחר ובמקום להסתמך על פעולת הלישה, הטעם והמרקם מתפתחים בהתפחה ארוכה. אפשר לערבב את כל החומרים בבוקר ולאפות את הלחם אחר הצהריים או בערב.

כמות: כיכר לחם

גודל תבנית: אינגליש קייק רחבה

מצרכים:

1/3 כוס חלב/משקה צמחי/מים חמימים

1 כוס מים חמימים

1 כפית שמרים יבשים

1/2 כף סילאן/סירופ מייפל/דבש (דבש רק מעל גיל שנה)

2 כוסות קמח כוסמין/חיטה מלאים

1 כוס קמח לבן

1/2 כפית מלח

אופן הכנה:

1. בקערה קטנה מערבבים בעדינות חלב, מים, שמרים וסילאן. מניחים בצד לחמש דקות.

2. בקערה גדולה מערבבים קמחים ומלח.

3. מוסיפים את תערובת השמרים לתערובת הקמחים.

4. מערבבים באמצעות כף עץ עד שהבצק מתחיל להתגבש. הבצק אמור להצליח להחזיק צורה של כדור. זה בסדר אם הבצק דביק מעט מאחר ואין כאן לישה.

5. מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת/נייר נצמד ל 5-6 שעות.

6. משמנים תבנית ומעצבים את הבצק כך שיתאים לצורתה. מכסים במגבת/נייר נצמד ונותנים לנוח 1-2 שעות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

7. מחממים תנור ל-230 מעלות. אופים במשך 30-35 דקות או עד שהלחם משחים. מוצאים מהתבנית ומאפשרים קירור מלא לפני החיתוך.

8. ניתן לאחסן בטמפרטורת החדר/במקרר עד 3 ימים או להקפיא עד 3 חודשים.

טיפים ותחליפים:

1. הוסיפו מעט מים אם התערובת מרגישה יבשה.
2. הוסיפו יותר קמח אם התערובת דביקה מדי.
3. שמנו היטב את התבנית למניעת הידבקות הלחם.
4. תכננו את הזמנים היטב! התפחה ראשונה לוקחת 5-6 שעות והשניה עוד כ 1-2 שעות.
5. בתום האפיה, הוציאו את הלחם מהתבנית (מומלץ על גבי רשת).
6. תנו ללחם להצטנן לחלוטין טרם החיתוך.
7. החלק החיצוני של הלחם קשה, יתאים לפעוטות המסוגלים להתמודד עם מרקם דומה. במידת הצורך הסירו והגישו רק את החלק הפנימי הרך. שימו לב כי ילדכם נחשף לכל רכיבי המתכון.
8. ההמתקה כאן היא בכדי לעזור לשמרים לפעול.
9. בתמונות המצורפות תוכלו לראות את גירסת הקמח הלבן בלבד.
10. מומלץ להגיש עם ממרח מזין וטעים🙂

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

כדורי תמרים וקשיו

כדורים מתוקים ועשירים ללא סוכר מוסף. יתאימו כמשהו קטן וטוב לפעוטות ולכל המשפחה.

לביבות תפוח אדמה ממולאות בגבינה

את המתכון הזה מצאתי ברשת וידעתי מייד שאני רוצה להעלות ולשתף אותו גם כאן. מדובר על לביבה שעשויה מ-2 מרכיבים ונהדרת כארוחת ערב לצד ירקות. כמה דקות הכנה וקיבלנו ביס שווה במיוחד!

חלה ללא גלוטן

חיפשתי וחיפשתי ומצאתי :) חלה טעימה ללא גלוטן, מבוססת על קמחי מקור בלבד! מתכון שדורש השקעה אבל התוצאה שווה את זה. אני חותכת ומקפיאה וכך לקטנה שלי יש חלה משלה מדי שישי בקבלת שבת בגן. מתכון שתירגמתי מהבלוג המעולה של Theloopywhisk.

פשטידונת מ-3 מרכיבים

3 מרכיבים מרכזיים ויש לכם אוכל אצבעות רך ומזין לקטנטנים!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 תגובות

  1. תודה רבה על המתכונים..
    מעורר תיאבון ויצירתיות לבשל בכיף גם לקטנים וגם לעצמי (:
    האם ניתן למלא את הלחם ? משהו כמו פסטו. או להוסיף טעמים כמו עגבניות מיובשות/ זיתים?

    תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *