1 כף שמן
1 בצל קצוץ
1 גזר גדול מקולף ומגורד
6 פטריות שמפניון חתוכות
1/2 כוס עדשים שחורות מושרות במים למספר שעות
1 כוס אורז
3 כוסות מים רותחים
תבלינים (השתמשתי בכורכום, פלפל שחור, מלח)
1. מחממים סיר עם שמן.
2. מטגנים את הבצל עד הזהבה
3. מוסיפים גזר ופטריות. מערבבים ומטגנים עד התרככות הירקות (כחמש דקות).
4. מוסיפים את האורז והעדשים (מסוננות מנוזלים).
5. מוסיפים מים ותבלינים.
6. מבשלים מכוסה על אש נמוכה עד אידוי הנוזלים.
7. סוגרים את האש, מכסים עם מגבת ומעל סוגרים עם מכסה. נותנים לעמוד 30 דקות.
מילה של תזונאית- לספיגה מקסימלית של הברזל מהעדשים, הגישו לצד ירק/פרי עשיר בויטמין C (לדוגמה עגבניה).
את העדשים השחורות ניתן להחליף בירוקות.
מומלץ להשמיט מלח עבור תינוקות.
ממליצה להשרות את העדשים לכמה שעות על מנת שיהיה ניתן לבשל יחד עם האורז. ההשרייה תורמת גם לספיגה טובה יותר של המינרלים.
התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן