שבלולי פיצה מבצק יוגורט

גיוון עבור ילדים זה לגמרי להגיש אוכל מוכר בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב ביותר בעמוד האינסטגרם שלי והפכתי אותו לשבלולי פיצה פשוט מעולים!

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: 9 יחידות

מצרכים:

1/2 כוס קמח לבן

1/2 כוס קמח מלא

גביע/130 גרם/חצי כוס יוגורט יווני

1 כפית אבקת אפיה

1 כף שמן זית

תוספות אפשריות:

גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת

רוטב עגבניות

זיתים/תירס/ירקות ועוד

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.

2. ‏עוברים ללוש את הבצק בידיים עד איחוד. אמור לקחת דקות בודדות. הבצק שמתקבל נוח לעבודה.

3. ‏מרדדים לצורת מלבן.

4. ‏מורחים רוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים.

5. ‏מניחים את השבלולים בתבנית מאפינס משומנת.

6. ‏אופים 14-18 דקות ב-200 מעלות עד הזהבה.

טיפים ותחליפים:

השתמשתי כאן הפעם ביוגורט יווני של דנונה. יעבוד כמובן עם כל יוגורט יווני אחר.

ניתן להמיר את כל הקמח ללבן/מלא

השבלולים עוברים קירור וחימום מחדש מעולה. אחסנו אותם בכלי אטום עד 3 ימים במקרר.

במקום שבלולים אפשר לחלק את הבצק לשתי חתיכות וליצור פיצות קטנות.

אל תחששו מלפתוח ולרדד את הבצק. הבצק תופח בתנור וכשאינו מרודד מספיק, יוצא פחות מוצלח.

מרקם השבלולים קראנצ'י מעט מבחוץ ורך מבפנים. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד. לקטנטנים ממליצה להשתמש בגבינת מוצרלה שמכילה פחות נתרן בהשוואה לגבינות אחרות ולחתוך את השבלול לפני ההגשה.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

חטיפי תפוח עץ ביתיים

כתבתי שאני מאמינה שאפשר בלי חטיפים בגינה והתיבה הפרטית שלי הוצפה; חלקכן לא הסכמתן, חלקכן טענתן שהגינה הפכה לשם קוד לחטיפים ובכלל הייתן שמחות שזה יהיה מרחב נקי מאוכל וחלקכן ביקשתן רעיונות. ומה אני אומרת? אפשר אחרת. דווקא בגלל שהגינה היא מרחב שהוא חלק משמעותי מהשגרה של כולנו, זה מקום טוב להתחיל בו ו"להעביר את זה הלאה".יש כאן רעיון למי שלא יכולה לחתוך פירות מראש וחייבת משהו שמחזיק מעמד: חטיפי תפוח שהם פשוטים, קלים, מגוונים. יש לי הרגשה שהילדים יחבבו אותם מאוד😉 וכן אני מודעת שיש אחד כזה קנוי שהוא לגמרי אפשרות טובה אבל יש משהו אחר(בקטע טוב) בגירסה הביתית🙂

משקה יוגורט תות ביתי

הכל התחיל מזה שהבנות שלי נחשפו למשקה תותים קנוי ופופלארי אצל סבתא. אם אתם קצת מכירים אותי…אז ברור שאני יכולה יותר טוב😉 קליל להכנה והבנות אהבו ממש. אז אם הילדים אוהבים את המשקה בגירסתו הקנויה אני ממליצה לכם מאוד לנסות את הגירסה הביתית. יש כאן 3 מרכיבים בלבד, אפשר להכין מראש והילדים יהנו ממשקה מזין וורדרד🥤🍓

חטיף קינואה

תפיסה שסיגלתי לעצמי כאמא ותזונאית ילדים: אין דבר כזה "מנת מבוגרים". בין אם זה תבשיל או קינוח שהוא קצת אחר; הבנות טועמות הכל! נתקלתי במתכון הזה לפני מספר שבועות וידעתי שברגע שיהיו לי כמה דקות פנויות אנסה אותו. התוצאה מעולה! יוצא ממש חטיף קראנצ'י וכיפי.

מיני פיצה בייגלס

גיוון זה לגמרי גם להגיש אוכל בצורה קצת שונה! לקחתי את המתכון הפופלארי והאהוב והפכתי אותו למיני פיצה בייגלס פשוט מעולים😍

כדורי תמרים וקשיו

כדורים מתוקים ועשירים ללא סוכר מוסף. יתאימו כמשהו קטן וטוב לפעוטות ולכל המשפחה.

לביבות תפוח אדמה ממולאות בגבינה

את המתכון הזה מצאתי ברשת וידעתי מייד שאני רוצה להעלות ולשתף אותו גם כאן. מדובר על לביבה שעשויה מ-2 מרכיבים ונהדרת כארוחת ערב לצד ירקות. כמה דקות הכנה וקיבלנו ביס שווה במיוחד!

חלה ללא גלוטן

חיפשתי וחיפשתי ומצאתי :) חלה טעימה ללא גלוטן, מבוססת על קמחי מקור בלבד! מתכון שדורש השקעה אבל התוצאה שווה את זה. אני חותכת ומקפיאה וכך לקטנה שלי יש חלה משלה מדי שישי בקבלת שבת בגן. מתכון שתירגמתי מהבלוג המעולה של Theloopywhisk.

פשטידונת מ-3 מרכיבים

3 מרכיבים מרכזיים ויש לכם אוכל אצבעות רך ומזין לקטנטנים!

מאפה קינואה ושיבולת שועל

קינואה לארוחת בוקר? בוודאי :) קבלו רעיון למאפה שנע בין דייסה לעוגה. מזין, עשיר, בדיוק לידיים קטנטנות!

פנקייק אבוקדו בננה

השילוב המוצלח של אבוקדו ובננה? עכשיו בגירסת האוכל אצבע. רך, טעים, מזין ומושלם לקטנטנים!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

16 תגובות

  1. היי מורין
    תודה על המתכונים המעולים!
    האם אפשר להקפיא?
    הכנתי בעבר והיה מצויין אבל אני מנסה להכין מתכונים שאני יכולה לגוון ולתת פעם בשבוע וכל פעם לשלוף מהפריזר 🙂

  2. היי מורין🙋🏻‍♀️
    תודה על עוד מתכון לארוחה מושלמת שאמילי זללה!

  3. היי 🙂 האם אפשר להמיר את כל הקמחים בקמח כוסמין לבן ?

  4. היי 🙂
    יש לך המלצה לסוג מסוים של זיתים? (אולי משהו פחות עמוס במלח וכו׳)
    תודה!!

    1. היי טל, קונה בד"כ מהמותגים המוכרים מהסיבה שזה מזון שמומלץ לא לצרוך ממנו בכמויות גבוהות בשל תכולת נתרן גבוהה (ההבדלים בין המותגים בד"כ יהיו זניחים מבחינת תכולת המלח).

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *