1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח מלא
גביע/130 גרם/חצי כוס יוגורט יווני
1 כפית אבקת אפיה
1 כף שמן זית
תוספות אפשריות:
גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת
רוטב עגבניות
זיתים/תירס/ירקות ועוד
1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
2. עוברים ללוש את הבצק בידיים עד איחוד. אמור לקחת דקות בודדות. הבצק שמתקבל נוח לעבודה.
3. מרדדים לצורת מלבן.
4. מורחים רוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים.
5. מניחים את השבלולים בתבנית מאפינס משומנת.
6. אופים 14-18 דקות ב-200 מעלות עד הזהבה.
השתמשתי כאן הפעם ביוגורט יווני של דנונה. יעבוד כמובן עם כל יוגורט יווני אחר.
ניתן להמיר את כל הקמח ללבן/מלא
השבלולים עוברים קירור וחימום מחדש מעולה. אחסנו אותם בכלי אטום עד 3 ימים במקרר.
במקום שבלולים אפשר לחלק את הבצק לשתי חתיכות וליצור פיצות קטנות.
אל תחששו מלפתוח ולרדד את הבצק. הבצק תופח בתנור וכשאינו מרודד מספיק, יוצא פחות מוצלח.
מרקם השבלולים קראנצ'י מעט מבחוץ ורך מבפנים. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד. לקטנטנים ממליצה להשתמש בגבינת מוצרלה שמכילה פחות נתרן בהשוואה לגבינות אחרות ולחתוך את השבלול לפני ההגשה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
16 תגובות
היי מורין
תודה על המתכונים המעולים!
האם אפשר להקפיא?
הכנתי בעבר והיה מצויין אבל אני מנסה להכין מתכונים שאני יכולה לגוון ולתת פעם בשבוע וכל פעם לשלוף מהפריזר 🙂
עובר הקפאה מצויין, תהנו 🙂
בעלי הכין ויצאו ממש טעימים! תודה רבה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
הי! המלצה לקמח לל"ג למתכון הזה?
היי, השתמשתי בשל שר הסגול ויצא אחלה
היי מורין🙋🏻♀️
תודה על עוד מתכון לארוחה מושלמת שאמילי זללה!
שמחה מאוד לשמוע 🙂
מה בעצם המתכון המקורי? שכתבת שהוא פופלארי?
מבוסס על המתכון שכאן. מכינים במקום שבלולים 2 פיצות קטנות
יעבוד גם עם יוגורט רגיל 3%?
תצטרכי להוסיף יותר קמח ואז המרקם ישתנה בהתאם
היי 🙂 האם אפשר להמיר את כל הקמחים בקמח כוסמין לבן ?
כן, אין בעיה 🙂
היי 🙂
יש לך המלצה לסוג מסוים של זיתים? (אולי משהו פחות עמוס במלח וכו׳)
תודה!!
היי טל, קונה בד"כ מהמותגים המוכרים מהסיבה שזה מזון שמומלץ לא לצרוך ממנו בכמויות גבוהות בשל תכולת נתרן גבוהה (ההבדלים בין המותגים בד"כ יהיו זניחים מבחינת תכולת המלח).