כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש.
המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.
16 תגובות
אפשר להמיר את התמרים במייפל? מרגישה שהטעם של התמרים דומיננטי לי בעוגה..
היי, בטח. הייתי מתחילה במשהו כמו 1/4 כוס
נראה מעולה!
אפשר להשתמש בממרח תמרים במקום תמרים רגילים?
אפשר להמיר בסילאן (כרבע כוס)
הכנתי מאפינס.
יצאו 17 יפים וטעימים
נהדר ממש!!
אפשר ללא הסודה לשתיה?
תחליפי באבקת אפיה
שאלת השאלות: ניתן להקפיא? אם כן, כיצד כדאי להכניס להקפאה? כיחידה שלמה או פרוסות?
עובר הקפאה מצויין. ממליצה לחתוך מראש.
היי,
מבחינת החלפה לסילאן – ההמלצה להימנע מסוכר מוסף לפני גיל שנתיים תופסת גם לגבי סילאן מ-100% תמרים?
תודה רבה
היי מאי, נכון. גם סילאן שמופק נטו מתמרים נכלל בקטגוריה זו.
אפשר לוותר על התמרים? אולי לשים אחד? מרגיש לי שזה מוגזם לתינוקת בת פחות משנה מבחינת כמות הסוכר
כן, אפשר להפחית
מה אפשר במקום שיבולת שועל? (לצליאקית שעדיין לא יכולה…)
היי יעל, יש מתכון דומה על בסיס קמח שקדים: https://www.morinfridman.co.il/recipes/gluten-free-banana-bread/