300 גרם (ככוס וחצי) גבינת טבורוג/טוב טעם/כנען/צוריאל
2 ביצים
100 גרם (1/2 כוס+כף) גבינה מגורדת לבחירתכם
1/2 כוס קמח לבן/ללא גלוטן
1/2 כוס קמח מלא/ללא גלוטן
אפשרי:
שומשום לפיזור מעל כל לחמניה
מעט אבקת שום לתיבול
1. מעבירים לקערה את הטבורוג ומוסיפים ביצה אחת+חלבון, מערבבים. את החלמון שומרים בקערה נפרדת בצד.
2. מוסיפים גבינה מגורדת, קמח ואבקת שום.
3. לשים קלות עד קבלת בצק נוח לעבודה.
4. יוצרים לחמניות מוארכות/עגולות ומעבירים לנייר אפיה על גבי תבנית.
5. מברישים את הלחמניות עם החלמון שהשארנו בצד.
6. מפזרים שומשום מעל כל לחמניה.
7. אופים ב-180 מעלות, 30 דקות, עד הזהבה.
ניתן להשתמש בקמח נטול גלוטן.
אפשר לאכול את הלחמניות כמו שהן או למרוח ממרח אהוב.
השתמשתי כאן בתערובת של גבינת מוצרלה וגאודה.
המרקם רך מבפנים, קשה יותר בחלק החיצוני. יתאים סביב גילאי שנה ומעלה עבור פעוטות המיומנים במרקם דומה. שימו❤ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
14 תגובות
היי, אפשר להחליף את הטובורג בפטה כבשים למשל?
אני בטוחה שיצא מאפה נחמד מאוד אבל המרקם של הגבינה שפה ספציפי מאוד 🙂
היי אפשר להשתמש בתחליף גבינה כלשהו?
אני בטוחה שיצא מאפה נחמד מאוד עם גבינות אחרות, אבל המרקם של הגבינה שפה ספציפי מאוד 🙂
יואווווו אי אפשר להפסיק להכין טעים בטירוף
כיף לשמוע!
אפשר קמח לבן בלבד?
היי, כן
האם צריך אבקת אפיה?
אין צורך 🙂
האם צריך אבקת אפיה? לא יוצא דחוס בלי?
אין צורך, זה מתכון שונה ואחר. נסי ועדכני 🙂
קמח כוסמין לבן יכול לעבוד ?
כן בטח