קציצות טונה אפויות לקטנטנים

את קציצות הטונה האלה הכנתי לראשונה עבור הבכורה שלי אלה. היא הייתה אז בת שנה וחצי והתלהבה נורא. אז גם אני😄 מאז עברו לא מעט חודשים ולשולחן המשפחתי הצטרפה מאיה הקטנה❤ מתכון טוב לא צריך יותר מדי שינויים ובזכות הפידבקים, הבנתי שהוא באמת כזה.

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 14 יחידות

מצרכים:

1 בטטה גדולה

1/2 פלפל אדום/צהוב/כתום חתוך לקוביות קטנות

1/2 בצל לבן קצוץ דק

1 קישוא או 1 גזר מקולף ומגורד בפומפייה

2 ביצים או 4 כפות טחינה גולמית

2 פחיות טונה במים/בשמן

מעט שמן זית לטיגון הירקות

תיבול אפשרי: מעט פלפל שחור, אורגנו, בזיליקום, מלח (ממליצה לוותר על המלחה לתינוקות מתחת לגיל שנה).

אופן הכנה:

1. קולפים ומבשלים/מאדים את הבטטה עד לריכוך ומועכים לפירה.

2. מחממים מחבת עם שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כמה דקות עד הזהבה ומוסיפים את הפלפל והקישוא/גזר. נותנים לירקות עוד כמה דקות על האש עד לריכוך קל (לא לשכוח שהם נכנסים גם לתנור אז לא "להרוג" אותם במחבת). מורידים מהאש ומצננים.

3. ‏מערבבים את הבטטה עם הירקות ושאר הרכיבים.

4. יוצרים קציצות ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן קלות.

5. ‏אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. הקציצות צריכות להתייצב.

ניתן להשתמש גם באייר פרייר: כ-12 דקות ב-180 מעלות.

6. ‏מאחסנים במקרר או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

אם בחרתם להשתמש בטונה במים וביצים הוסיפו 1-2 כפות שמן זית לתערובת הקציצות.

עבור תינוקות: ניתן לאדות את הפלפל יחד עם הבטטה (במקרה זה אין צורך לטגן יחד עם הבצל והקישוא/גזר). לאחר האידוי, קוצצים לקוביות.

יתאים החל משלב של אוכל אצבעות, הקציצות רכות מאוד. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם ושימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

6 Responses

  1. יצא מושלם! יעבוד לדעתך גם עם פילה סלמון? אחרי קיצוץ במעבד מזון?

      1. תודה מורין המתכונים שלך נהדרים!! אם אני מכינה לתינוקת בת שנה, לאדות את הפלפל ואז גם לקלף?

  2. באמת שכל מתכון שלך מצליח, זה מדהים. מינימום מאמץ, רך בטירוף וטעים לבת ה-8 חודשים שלנו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *