קציצות טונה אפויות לקטנטנים

את קציצות הטונה האלה הכנתי לראשונה עבור הבכורה שלי אלה. היא הייתה אז בת שנה וחצי והתלהבה נורא. אז גם אני😄 מאז עברו לא מעט חודשים ולשולחן המשפחתי הצטרפה מאיה הקטנה❤ מתכון טוב לא צריך יותר מדי שינויים ובזכות הפידבקים, הבנתי שהוא באמת כזה.

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 14 יחידות

מצרכים:

1 בטטה גדולה

1/2 פלפל אדום/צהוב/כתום חתוך לקוביות קטנות

1/2 בצל לבן קצוץ דק

1 קישוא או 1 גזר מקולף ומגורד בפומפייה

2 ביצים או 4 כפות טחינה גולמית

2 פחיות טונה במים/בשמן

מעט שמן זית לטיגון הירקות

תיבול אפשרי: מעט פלפל שחור, אורגנו, בזיליקום, מלח (ממליצה לוותר על המלחה לתינוקות מתחת לגיל שנה).

אופן הכנה:

1. קולפים ומבשלים/מאדים את הבטטה עד לריכוך ומועכים לפירה.

2. מחממים מחבת עם שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים כמה דקות עד הזהבה ומוסיפים את הפלפל והקישוא/גזר. נותנים לירקות עוד כמה דקות על האש עד לריכוך קל (לא לשכוח שהם נכנסים גם לתנור אז לא "להרוג" אותם במחבת). מורידים מהאש ומצננים.

3. ‏מערבבים את הבטטה עם הירקות ושאר הרכיבים.

4. יוצרים קציצות ומניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן קלות.

5. ‏אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. הקציצות צריכות להתייצב.

ניתן להשתמש גם באייר פרייר: כ-12 דקות ב-180 מעלות.

6. ‏מאחסנים במקרר או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

אם בחרתם להשתמש בטונה במים וביצים הוסיפו 1-2 כפות שמן זית לתערובת הקציצות.

עבור תינוקות: ניתן לאדות את הפלפל יחד עם הבטטה (במקרה זה אין צורך לטגן יחד עם הבצל והקישוא/גזר). לאחר האידוי, קוצצים לקוביות.

יתאים החל משלב של אוכל אצבעות, הקציצות רכות מאוד. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם ושימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

חלה ללא גלוטן

חיפשתי וחיפשתי ומצאתי :) חלה טעימה ללא גלוטן, מבוססת על קמחי מקור בלבד! מתכון שדורש השקעה אבל התוצאה שווה את זה. אני חותכת ומקפיאה וכך לקטנה שלי יש חלה משלה מדי שישי בקבלת שבת בגן. מתכון שתירגמתי מהבלוג המעולה של Theloopywhisk.

פשטידונת מ-3 מרכיבים

3 מרכיבים מרכזיים ויש לכם אוכל אצבעות רך ומזין לקטנטנים!

מאפה קינואה ושיבולת שועל

קינואה לארוחת בוקר? בוודאי :) קבלו רעיון למאפה שנע בין דייסה לעוגה. מזין, עשיר, בדיוק לידיים קטנטנות!

פנקייק אבוקדו בננה

השילוב המוצלח של אבוקדו ובננה? עכשיו בגירסת האוכל אצבע. רך, טעים, מזין ומושלם לקטנטנים!

מרק עדשים וירקות

כשמתקרר בחוץ חייב שיהיה מתכון למרק חם ומחמם בהישג יד :) לפניכם מרק פשוט, מזין, עשיר שיתאים לכל המשפחה!

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

דייסת כוסמת

מה כוסמת?🙂קלה להכנה, מכילה חלבון מלא, ויטמינים, מינרלים (בינהם גם הברזל) וסיבים תזונתיים. היא לא פחות ממעולה לקטנטנים שלנו! בשנת 2021, משרד הבריאות עדכן את התדריך להזנת התינוק והכוסמת נכנסה כאחד האלרגניים המרכזיים. המשמעות שבפעמים הראשונות ניתן לתינוק שלנו כמות קטנטנה ולאחר מכן נוכל להנות משילובה בשגרה התזונתית שלו. דייסת הכוסמת נהדרת מבחינת מרקם כי היא רכה מאוד לאחר בישול אבל עדיין שומרת על צורתה! ניתן לגרוף בכפית ולהגיש לקטנטנים להתנסות באכילה עצמאית.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

8 Responses

  1. יצא מושלם! יעבוד לדעתך גם עם פילה סלמון? אחרי קיצוץ במעבד מזון?

      1. תודה מורין המתכונים שלך נהדרים!! אם אני מכינה לתינוקת בת שנה, לאדות את הפלפל ואז גם לקלף?

  2. באמת שכל מתכון שלך מצליח, זה מדהים. מינימום מאמץ, רך בטירוף וטעים לבת ה-8 חודשים שלנו.

  3. היי, לא הבנתי למה יצא לי ממש רך. זה לא אמור להיות במרקם של קציצה שמחזיקים ממש ביד?

    כנראה עשיתי משהו לא נכון אבל ההוראות כל כך ברורות שאני לא מוצאת מה הבעיה ואולי זה פשוט אמור להיות ככה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *