1 בננה בשלה מאוד*
2 כפות חמאת בוטנים/ממרח אגוזים
1/2 כוס קמח רגיל
1/2 כוס קמח כוסמין מלא**
1 כפית אבקת אפיה
1. מועכים בננה ומערבבים עם חמאת בוטנים.
2. מוסיפים קמח ואבקת אפיה. לשים עד לקבלת בצק אחיד.
3. מרדדים לעובי של כחצי ס"מ.
4. קורצים צורות***
5. אופים 9-12 דקות ב-180 מעלות (תלוי בגודל העוגיה שלכם).
6. מצננים ומאחסנים בכלי אטום עד 3 ימים במקרר. אפשר גם להקפיא🙂
*אין לכם בננה בשלה? אופים בננה בקליפתה ב-180 מעלות במשך 20 דקות.
**ניתן להשתמש בקמח רגיל בלבד
****לתינוקות ממליצה ליצור צורות מוארכות (אפשר להיעזר בסכין/ידיים).
תחליף בננה אפשרי: 1/2 כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
האם אפיה של הבננה פעמיים מורידה מערכיה התזונתיים? ככל שחומר הגלם שלנו יעבור יותר "התעסקות" באופן טבעי נאבד מערכיו אבל כחלק ממגוון ובטח כיפתרון מאוד מאוד נוח זה עובד מעולה. הסיבים וחלק מהמינרלים עדיין שם🍌
תרדדו פחות, תצא לכם עוגיה "עוגתית" יותר. מצאו את המרקם והעובי שעובד לכם🙂
מרקם העוגיה רך- התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם לרכיבי המתכון.
מכינים גם לגדולים יותר? בקלות אפשר לשדרג עם שוקולד צ'יפס או פירות יבשים.
מתכון ורעיון אליפות הלקוחים מכאן.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
14 Responses
תודה על המתכון. המרקם של הבצק יצא רטוב למדי, הוספתי הרבה קמח כדי לרדד אותו, ועדיין נדבק למערוך ולמשטח, אפילו כשהטבעתי בקמח. אמנם הרכיבים פשוטים, המרקם של הבצק למתקדמים – היה לי קשה (ומלכלך) להצליח לייצר ממנו עוגיות.
מצטערת לשמוע שלא הצליח. מקווה שבפעם הבאה יצליח יותר
מתכון מהמם, תודה! חילקתי את הבצק לחצי והמתקתי עם טיפה סילאן לגדול שלי. יצא מעולה 🙂
שמחה לשמוע 🙂
לאיזה גיל זה יכול להתאים?
היי, תלוי במיומנות האכילה של התינוק. בממוצע מגיל 9 חודשים
היי, אפשר חמאת שקדים במקום הבוטנים/אגוזים (אלרגית)? תודה!
כן בטח!
היי העוגיות יצאו מעולות! החלפתי את החמאת בוטנים בטחינה ויצא ממש טעים 😊
כיף גדול לשמוע!
היי במידה ומקפיאים, לפני/אחרי אפיה?
אפשרי אחרי
האם ניתן להחליף 1 כוס קמח ב-1 כוס שיבולת שועל טחונה לקמח ?
כמה זמן ניתן להקפיא ואיך מפשירים ? (מיקרו ? במקרר ?)
תודה
לא ניסיתי את ההמרה לשיבולת שועל. ניתן להקפיא למספר שבועות ולהפשיר במקרר במהלך הלילה ואז להוציא לטמפ החדר כמה דקות לפני.