נגיסי עוף ובטטה

מתכון קל שמאפשר גיוון למקורות חלבון וללא ביצים. הנגיסים רכים, עם טעמים מוצלחים ומוכרים. מצרפים תוספת אהובה וירקות ויש לכם ארוחה לכל המשפחה :)

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 18 יחידות

מצרכים:

500 גרם עוף/הודו טחון

1 כוס פירה בטטה (כ-1 בטטה גדולה)

1/2 כפית מלח

1/2 כוס פירורי לחם/פירורי פנקו

תיבול אפשרי: 1/4 כפית אבקת שום, 1/2 כפית אורגנו מיובש

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה מלבד פירורי הלחם.

2. יוצרים קציצות קטנות ומצפים בפירורים.

3. משטחים את הקציצות ומניחים על גבי תבנית שמרופדת בנייר אפיה.

4. מזלפים בשמן זית.

5. אופים 22-24 דקות ב-190 מעלות עד הזהבה ובישול מלא.

6. באייר פרייר: 10-12 דקות ב-200 מעלות.

7. מצננים מעט ומגישים.

8. מאחסנים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים. מחממים מחדש בתנור/אייר פרייר/מיקרוגל עד שהנגיסים מעלים אדים.

טיפים ותחליפים:

את הבטטה תוכלו להמיר לתפוח אדמה.

עבור תינוקות: השמיטו מלח. הנגיסים רכים אך מצריכים יכולת נגיסה ולעיסה. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי נחשפו למרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *