פנקייק קוטג' עשיר בחלבון

מסוג המתכונים שתמיד מתחילים כי במקרר נותרו גביעי קוטג' שתכף יפוג תוקפם :) פנקייק טעים, מרקם נימוח ורך שמהווה מקור לחלבון. מצויין לארוחת בוקר.

זמן הכנה: 10 דקות

כמות: 18 יחידות

מצרכים:

4 ביצים

1.5 כוסות גבינת קוטג'

3 כפות סירופ מייפל טהור*

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס קמח כוסמין/חיטה מלא**

1/2 כוס קמח/כוסמין לבן

½ כף אבקת אפייה

אפשרי:
2/3 כוס אוכמניות קפואות/טריות***

אופן הכנה:

1. בקערה גדולה, טורפים יחד את הביצים, הקוטג', סירופ המייפל ותמצית הוניל עד איחוד.

2. מערבבים פנימה את הקמח ואבקת האפייה עד איחוד.

3. מקפלים פנימה את האוכמניות.

4. מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן/חמאה או משתמשים במחבת נון- סטיק ללא שמן.

5. יוצקים כ-1/4 כוס לכל פנקייק.

6. מבשלים 3-5 דקות על אש בינונית/נמוכה מכל צד.

7. מסירים מהאש ונהנים לצד כל תוספת שאוהבים.

טיפים ותחליפים:

*ניתן לוותר על המתקה במידה ותרצו פנקייק מלוח או פשוט להוסיף את ההמתקה על גבי הפנקייק עצמו. עבור תינוקות ממליצה לוותר על ההמתקה ולהעדיף זילוף של חמאת בוטנים/ממרח אגוזים טבעיים לתוספת שומן איכותי.

**ניתן להמיר את כל הקמח במתכון לקמח ללא גלוטן.

***ניתן להשמיט או להחליף בתוספת אחרת שאוהבים כמו שוקולד צ'יפס.

יתאים החל משלב של אוכל אצבעות, הפנקייק רך. התאימו את המרקם למיומנות האכילה של תינוקכם ושימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 Responses

  1. היי אשמח לדעת מה הערכים של הפנקייק ואם אפשר להכין את זה רק לבן אדם אחד אז כמה אני צריך לשים כדי שזה יצא בלי הרבה קלוריות ובלי הרבה שומן. תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *