רוטב עגבניות ויוגורט יווני

חיפשתי מתכון משמח וקליל להתנסות ראשונה (ומצלחת!) עם פסטת קטניות מעדשים אדומות. התחש לי רוטב רוזה אבל שמנת אני לא מחזיקה בד"כ בבית…לעומת זאת יוגורט יווני תמיד יש. מתכון כיפי, קרמי, שישתלב עם כל סוג של פסטה ומתאים לכל המשפחה :)

זמן הכנה: 20 דקות

כמות: ל-500 גרם פסטה

מצרכים:

3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 שיני שום קצוצות דק/כתושות

3.5 כוסות מחית עגבניות קלה/Passata (כ-800 גרם)

1/2 כוס יוגורט יווני בטמפ' החדר

מלח פלפל לפי הטעם

1/2 כוס מי בישול מהפסטה

אופן הכנה:

1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית על אש בינונית.

2. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-8 דקות.

3. מוסיפים את השום ומטגנים יחד כדקה עד התרככות.

4. מוסיפים את מחית העגבניות והתיבול.

5. מביאים לרתיחה ומנמיכים אש.

6. מבשלים כ-30 דקות, מערבבים מדי פעם. מסירים מהאש ומצננים ל-10 דקות.

7. בקערה מערבבים יוגורט יווני עם כף שמן זית.

8. לוקחים 1/2 כוס מהרוטב החם ומערבבים עם היוגורט היווני. מוסיפים למחבת עם שאר הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
⬆ שלב זה נועד כדי לא לקרר את הרוטב.

9. מערבבים את מי הפסטה אל הרוטב ומגישים.

10. שומרים עד 3 ימים במקרר.

טיפים ותחליפים:

ניתן להמיר את היוגורט היווני בשמנת לבישול/שמנת צמחית.

שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון האלרגניים בצורה מבוקרת (יוגורט יווני, פסטה).

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

דייסת כוסמת

מה כוסמת?🙂קלה להכנה, מכילה חלבון מלא, ויטמינים, מינרלים (בינהם גם הברזל) וסיבים תזונתיים. היא לא פחות ממעולה לקטנטנים שלנו! בשנת 2021, משרד הבריאות עדכן את התדריך להזנת התינוק והכוסמת נכנסה כאחד האלרגניים המרכזיים. המשמעות שבפעמים הראשונות ניתן לתינוק שלנו כמות קטנטנה ולאחר מכן נוכל להנות משילובה בשגרה התזונתית שלו. דייסת הכוסמת נהדרת מבחינת מרקם כי היא רכה מאוד לאחר בישול אבל עדיין שומרת על צורתה! ניתן לגרוף בכפית ולהגיש לקטנטנים להתנסות באכילה עצמאית.

עוגיות שקדים, קינמון וג'ינג'ר

אתם זוכרים את הביקור הראשון שלכם באיקאה?😅 אני זוכרת היטב כי, אתם מבינים, אני פחות בנאדם של רהיטים אלא יותר של אוכל ובאיקאה יש עוגיות קינמון וג'ינג'ר ממכרות. מאז שגיליתי אותן, אין ביקור שהן לא נכללות בעגלה. מתחיל להתקרר ואני לא באמת אסע לאיקאה בשביל עוגיות אז הכנתי את הגירסה הביתית שלי ונטולת הגלוטן (יש לי צליאקית בבית❤).

נגיסי סלמון מצופים בתנור

אם חיפשתם דרך לגוון בהגשה של דג, הנה רעיון פשוט, קל וטעים.

שבלולי קינמון עם בצק בטטה

לא, אני לא חושבת שזה תחליף לסינבון רול אמיתי אבל זה ממש בסדר להתנסות במטבח ולהגיע למתכונים כיפיים, מאוזנים וטעימים:) למה בטטה? כי יש פה תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים. כשאני משתמשת בקמחים לל"ג עבור הבת הצליאקית שלי, אני קצת מתבאסת על ההרכב אז פה התאפשר לי גם וגם. מתכון פשוט וטעים בטירוף.

Overnight Oats תותים

התחלתי להתאהב יותר ויותר במעדן שכאן. מכינים מראש, מניחים במקרר ללילה ובבוקר יש לנו ארוחה עשירה שהיא כמו קינוח רק מזין ביותר. יתאים כמובן גם לקטנטנים.

פנקייק אגסים ואוכמניות

גיוון נהדר לפנקייק הבננה הקבוע שלנו! רך ומתאים לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *