3 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות דק/כתושות
3.5 כוסות מחית עגבניות קלה/Passata (כ-800 גרם)
1/2 כוס יוגורט יווני בטמפ' החדר
מלח פלפל לפי הטעם
1/2 כוס מי בישול מהפסטה
1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן זית על אש בינונית.
2. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-8 דקות.
3. מוסיפים את השום ומטגנים יחד כדקה עד התרככות.
4. מוסיפים את מחית העגבניות והתיבול.
5. מביאים לרתיחה ומנמיכים אש.
6. מבשלים כ-30 דקות, מערבבים מדי פעם. מסירים מהאש ומצננים ל-10 דקות.
7. בקערה מערבבים יוגורט יווני עם כף שמן זית.
8. לוקחים 1/2 כוס מהרוטב החם ומערבבים עם היוגורט היווני. מוסיפים למחבת עם שאר הרוטב ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
⬆ שלב זה נועד כדי לא לקרר את הרוטב.
9. מערבבים את מי הפסטה אל הרוטב ומגישים.
10. שומרים עד 3 ימים במקרר.
ניתן להמיר את היוגורט היווני בשמנת לבישול/שמנת צמחית.
שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון האלרגניים בצורה מבוקרת (יוגורט יווני, פסטה).
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן