2 כפות שמן זית
1 בצל לבן קלוף וחתוך
1 גבעול כרישה קצוצה (רק החלק הלבן)
2 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים קלופים וחתוכים
2 שיני שום קצוצות
400 גרם עגבניות מרוסקות
חופן קטן פטרוזיליה קצוצה (ניתן להשמיט)
1 ליטר ציר ירקות/מים
1 כף רסק עגבניות
1/2 כוס שעועית לבנה קפואה
1/4-1/2 כוס פסטה רגילה/לל"ג* (מומלץ מהצורות הקטנות)
אפשרי: מלח פלפל לפי הטעם.
1. חותכים את הירקות לגודל הרצוי.
2. מחממים סיר עם שמן על אש בינונית ומוסיפים בצל, כרישה, סלרי וגזרים. מבשלים מספק דקות, מערבבים מדי פעם.
3. מוסיפים עגבניות מרוסקות ושום. מכסים ומבשלים 15 דקות. מערבבים מדי פעם.
4. מוסיפים ציר ירקות/מים, פטרוזיליה, רסק עגבניות ותיבול. מביאים לרתיחה מנמיכים אש ומבשלים 15 דקות.
5. מוסיפים שעועית ופסטה. מבשלים ל-15 דקות נוספות. במידת הצורך מוסיפים עוד מים/ציר אם חסרים נוזלים.
*אם בא לכם פחות מרקם נוזלי ויותר פסטה, הוסיפו לכיוון החצי כוס🙂
ממליצה מאוד על הכנת ציר ירקות😊 הטעמים משתבחים. יש לי מתכון ממש פשוט כאן.
השתדלו להשתמש בעגבניות מרוסקות ללא תוספות, אלא נטו עגבניות.
כדי למקסם ספיגתו של ברזל מהצומח, השתדלו להגיש לצד מזון עשיר בויטמין C (עגבניה, ברוקולי מאודה, פלפל לדוגמה).
השתדלו להשמיט מלח עבור תינוקות.
עבור תינוקות: במידה וטרם חשפתם לקטניות, עשו זאת בהדרגה מאחר והן עשירות בסיבים. התאימו מבחינת מרקם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד. בשנה הראשונה לחיים, אני נוטה למעוך מעט את השעועית טרם ההגשה שלה🙏🏻
מאחסנים במקרר או מקפיאים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן