מרק מינסטרונה ידידותי לקטנטנים

ברוכים הבאים ל#פרוייקטקטניות🙂 אחרי הפסקה, חזרתי עם מתכון שמחמם את הבטן והלב. בואו ניתן כבוד לשעועית הלבנה- מנה עשירה בברזל שאפשר גם לטחון ולהגיש לקטנטנים. הערות והארות בסוף⬇️

זמן הכנה: 60 דקות

גודל תבנית: סיר גדול

מצרכים:

2 כפות שמן זית

1 בצל לבן קלוף וחתוך

1 גבעול כרישה קצוצה (רק החלק הלבן)

2 גבעולי סלרי קצוצים

2 גזרים קלופים וחתוכים

2 שיני שום קצוצות

400 גרם עגבניות מרוסקות

חופן קטן פטרוזיליה קצוצה (ניתן להשמיט)

1 ליטר ציר ירקות/מים

1 כף רסק עגבניות

1/2 כוס שעועית לבנה קפואה

1/4-1/2 כוס פסטה רגילה/לל"ג* (מומלץ מהצורות הקטנות)

אפשרי: מלח פלפל לפי הטעם.

אופן הכנה:

1. חותכים את הירקות לגודל הרצוי.

2. ‏מחממים סיר עם שמן על אש בינונית ומוסיפים בצל, כרישה, סלרי וגזרים. מבשלים מספק דקות, מערבבים מדי פעם.

3. מוסיפים עגבניות מרוסקות ושום. מכסים ומבשלים 15 דקות. מערבבים מדי פעם.

4. מוסיפים ציר ירקות/מים, פטרוזיליה, רסק עגבניות ותיבול. מביאים לרתיחה מנמיכים אש ומבשלים 15 דקות.

5. מוסיפים שעועית ופסטה. מבשלים ל-15 דקות נוספות. במידת הצורך מוסיפים עוד מים/ציר אם חסרים נוזלים.

טיפים ותחליפים:

*אם בא לכם פחות מרקם נוזלי ויותר פסטה, הוסיפו לכיוון החצי כוס🙂

ממליצה מאוד על הכנת ציר ירקות😊 הטעמים משתבחים. יש לי מתכון ממש פשוט כאן.

השתדלו להשתמש בעגבניות מרוסקות ללא תוספות, אלא נטו עגבניות.

כדי למקסם ספיגתו של ברזל מהצומח, השתדלו להגיש לצד מזון עשיר בויטמין C (עגבניה, ברוקולי מאודה, פלפל לדוגמה).

השתדלו להשמיט מלח עבור תינוקות.
עבור תינוקות: במידה וטרם חשפתם לקטניות, עשו זאת בהדרגה מאחר והן עשירות בסיבים. התאימו מבחינת מרקם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד. בשנה הראשונה לחיים, אני נוטה למעוך מעט את השעועית טרם ההגשה שלה🙏🏻

מאחסנים במקרר או מקפיאים.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *