מאפינס גבינות וירקות

אני לא מרבה להכין מאפינס שהם מלוחים אבל כשכן- זה חייב להיות מדוייק וטעים במיוחד⬇️ מתכון פשוט שיאפשר לכם להקפיא שאריות ולשלוף את המאפינס האלה בעת הצורך🙂

זמן הכנה: 35 דקות

כמות: 10-12 יחידות

מצרכים:

1 גזר מקולף ומגורד

1 קישוא מקולף ומגורד

1/4 כוס גרעיני תירס*

1/4 כוס אפונה קפואה*

1/2 כוס חלב/משקה צמחי

1/4 כוס יוגורט יווני

1/4 כוס שמן זית

2 ביצים טרופות

1 כוס גבינה מגורדת**

1 כוס קמח רגיל***

1 כוס קמח מלא (חיטה/כוסמין)

2 כפיות אבקת אפיה

1/2 כפית מלח****

אופן הכנה:

1. סוחטים את הגזר והקישוא מנוזלים באמצעות בד טטרה/חיתול נקי ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים: תירס, אפונה, חלב, יוגורט, שמן זית, ביצים וגבינה. מערבבים.
3. בקערה נוספת: מערבבים קמח, אבקת אפיה ומלח.
4. מעבירים את קערת הירקות לקערת הקמח ומערבבים עד איחוד. שימו לב לא לערבב יותר מדי.
5. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת ואופים ב-180 מעלות במשך 30 דקות.
6. מצננים ומגישים.
7. ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא.

טיפים ותחליפים:

*לתינוקות ממליצה לטחון/למעוך מעט את התירס והאפונה טרם ערבובם לבלילה.
**לתינוקות ממליצה להשתמש בגבינת מוצרלה.
***ניתן להמיר לקמח לל"ג. השתמשתי כאן הפעם בקמח אורז.
****השמיטו מלח עבור תינוקות

מה חשוב לדעת: המתכון חלבי ועשיר מאוד תזונתית. אנו שמים דגש רב על מזונות עשירים בברזל בתזונת הקטנטנים שלנו אך אם תרצו מדי פעם לגוון במתכון חלבי זה בהחלט אפשרי. שימו לב כי אין מניעה להשתמש בחלב ניגר, לפני גיל שנה, כחלק ממתכון. במידה ותרצו להמיר למשקה צמחי, ממליצה על משקה סויה ללא תוספת סוכר.

מרקם המאפינס רכים. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי נחשפו למרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

8 תגובות

  1. היי, כשאני מכינה את המאפינס, אחרי 45 דקות, עדיין יוצא קיסם רטוב כשאני תוקעת במאפינים. הגיוני? או לאפות עוד זמן? אני אופה על 190 מעלות.

  2. היי מורין,
    את הקמח הרגיל אפשר להחליף בעוד כוסמין? או קוואקר?
    ואת הקישוא- בחתיכות קטנות של ברוקולי?

    תודה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *