קציצות בקר לקטנטנים ללא גלוטן וביצים

לקציצות האלו קראתי "הקציצות של צילי"- הן רכות, טעימות מאוד וקולעות לטעם של הבנות שלי והפעם ללא צורך בפירורי לחם או ביצים. הסוד הוא במי סודה, לישת הבשר וקירור לפני הבישול. מבוסס על המתכון של איילת ונציה עם שינויים קטנים שלי.

זמן הכנה: שעה+

כמות: כ-20 קציצות

מצרכים:

לקציצות

500 גרם בשר בקר

3/4 כף תבלין "הקציצות של ניסים"*

1 כפית מלח

1 בטטה/גזר מגורדים דק

1/4 כוס של מי סודה קרים

לרוטב

1 חב’ רסק עגבניות ללא תוספת סוכר

400 גר’ עגבניות מרוסקות מוטי/פומי

1 כפית מלח

1/2-1 כוס מים

3/4 כפית סודה לשתייה

אופן הכנה:

  1. מערבבים את כל חומרי הבשר בקערה. לשים את הבשר עד איחוד המרכיבים ובמשך כמה דקות.
  2. מכבירים את הקערה למקרר לרבע שעה לפחות (אפשר גם יותר).
  3. מחממים בסיר עמוק ורחב את רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים,
    מוסיפים את המים בהדרגה. מביאים לרתיחה קלה, מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים ומנמיכים את האש. מבשלים את הרוטב מכוסה על אש נמוכה למשך 10 -15 דקות.
  4. מכינים קציצות ומניחים בעדינות ברוטב.
  5. מכסים ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה.

טיפים ותחליפים:

*את התבלין ניתן להשיג כאן

מרקם הקציצות רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם לרכיבי המתכון בנפרד.

תרצו לנסות אולי קציצות הודו? מתכון ניתן למצוא כאן

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

דייסת כוסמת

מה כוסמת?🙂קלה להכנה, מכילה חלבון מלא, ויטמינים, מינרלים (בינהם גם הברזל) וסיבים תזונתיים. היא לא פחות ממעולה לקטנטנים שלנו! בשנת 2021, משרד הבריאות עדכן את התדריך להזנת התינוק והכוסמת נכנסה כאחד האלרגניים המרכזיים. המשמעות שבפעמים הראשונות ניתן לתינוק שלנו כמות קטנטנה ולאחר מכן נוכל להנות משילובה בשגרה התזונתית שלו. דייסת הכוסמת נהדרת מבחינת מרקם כי היא רכה מאוד לאחר בישול אבל עדיין שומרת על צורתה! ניתן לגרוף בכפית ולהגיש לקטנטנים להתנסות באכילה עצמאית.

עוגיות שקדים, קינמון וג'ינג'ר

אתם זוכרים את הביקור הראשון שלכם באיקאה?😅 אני זוכרת היטב כי, אתם מבינים, אני פחות בנאדם של רהיטים אלא יותר של אוכל ובאיקאה יש עוגיות קינמון וג'ינג'ר ממכרות. מאז שגיליתי אותן, אין ביקור שהן לא נכללות בעגלה. מתחיל להתקרר ואני לא באמת אסע לאיקאה בשביל עוגיות אז הכנתי את הגירסה הביתית שלי ונטולת הגלוטן (יש לי צליאקית בבית❤).

נגיסי סלמון מצופים בתנור

אם חיפשתם דרך לגוון בהגשה של דג, הנה רעיון פשוט, קל וטעים.

שבלולי קינמון עם בצק בטטה

לא, אני לא חושבת שזה תחליף לסינבון רול אמיתי אבל זה ממש בסדר להתנסות במטבח ולהגיע למתכונים כיפיים, מאוזנים וטעימים:) למה בטטה? כי יש פה תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים. כשאני משתמשת בקמחים לל"ג עבור הבת הצליאקית שלי, אני קצת מתבאסת על ההרכב אז פה התאפשר לי גם וגם. מתכון פשוט וטעים בטירוף.

Overnight Oats תותים

התחלתי להתאהב יותר ויותר במעדן שכאן. מכינים מראש, מניחים במקרר ללילה ובבוקר יש לנו ארוחה עשירה שהיא כמו קינוח רק מזין ביותר. יתאים כמובן גם לקטנטנים.

פנקייק אגסים ואוכמניות

גיוון נהדר לפנקייק הבננה הקבוע שלנו! רך ומתאים לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 Responses

  1. אם טובים קודם בתנור ואז מכניסים לרוטב האם אפשר יהיה למעוך הקציצות? הן יוצאות רכות?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *