לביבות עדשים צבעוניות

תערובת אחת, מלא אפשרויות צבעוניות. תשמרו לכם את המתכון לארוחת הצהריים/ערב הבאה של הקטנטנים- לביבה שיש בה באמת הכל: חלבון, ברזל, סיבים ומלא צבע🙂

זמן הכנה: שעה

כמות: 14 יחידות

מצרכים:

תערובת בסיס:

1/2 כוס עדשים כתומות/שחורות בלוגה

1/4 כוס קמח לבחירתכם

1 בצל לבן קצוץ דק

1 שן שום כתושה

1 ביצה (או תחליף ראו הערות)

מלח פלפל

שמן זית לזילוף ושימון

ירק לבחירה: בטטה קטנה מבושלת, סלק בינוני מגורד/גזר מגורד/קישוא מגורד

אופן הכנה:

1. מבשלים את העדשים בסיר עם מים עד התרככות (כ 15-20 דקות). מסננים מנוזלים ומשאירים להתקרר מעט.
2. ‏מערבבים את כל מרכיבי המתכון בקערה, מוסיפים את העדשים ואת הירק שבחרתם.
3. ‏יוצרים לביבות ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה משומן. מזלפים מעט שמן זית מעל כל לביבה לשמירת העסיסיות.
4. ‏אופים כ 25 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות.
5. ‏מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

אני אוהבת לערבב את הבסיס ואז לחלק לשתי קערות כדי שיצאו לי לפחות 2 אפשרויות מגוונות. כאן בתמונה: לביבות בטטה וסלק.
את הירקות אני מגרדת בחורים הקטנים של הפומפייה.
תחליפי ביצה: 2 כפות טחינה גולמית מעורבבת. במידה ומשתמשים בעדשים כתומות, העיסה "תחזיק" גם ללא תחליף🙂
אפשר להשתמש כאן בקמח רגיל/מלא/לל"ג לבחירתכם.
ממליצה להשרות את העדשים שעה-שעתיים טרם הבישול.
השתדלו להשמיט מלח עבור תינוקות.
מרקם הלביבות רך יחסית. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

הצעת הגשה: לצד טחינה ביתית וירקות טריים😍

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 Responses

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *