מאפינס פיצה

שיניתי, דייקתי והכנתי סרטון שממש עושה לי חשק לטוס לאיטליה🙃 עד אז, בואו נכין מאפינס פיצה רך עם ירקות😀

זמן הכנה: 35 דקות

כמות: 8 יחידות

מצרכים:

1+1/3 כוסות קמח רגיל/מלא*/לל"ג

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית תבלין אורגנו

1/2 כוס מים

1 ביצה

1/4 כוס שמן זית

2 כפות רוטב עגבניות/עגבניות מרוסקות

1 שן שום כתושה

8 עגבניות שרי חתוכות לאורך לפרוסות

חופן עלי תרד קצוצים

50 גרם גבינת מוצרלה (גוש בינוני קטן, לא צריך להיות מדוייק).

אופן הכנה:

1. מחממים תנור ל 200 מעלות

2. ‏בקערה גדולה מערבבים את הקמח, אבקת האפיה והאורגנו.

3. ‏בקערה נפרדת טורפים מים, ביצה, שמן ורוטב עגבניות. מוסיפים שום כתוש.

4. ‏שופכים את קערת המצרכים הרטובים ליבשים ומערבבים עד איחוד.

5. ‏מוסיפים עגבניות ותרד.

6. ‏מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.

7. ‏קורעים חתיכות מהמוצרלה ככמות היחידות שהתקבלו. מניחים כל חתיכה מעל המאפינס ודוחפים מעט פנימה.

8. ‏אופים כ 20-25 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים.

טיפים ותחליפים:

*במידה ואתם מעוניינים להשתמש בקמח מלא- ממליצה כאן על קמח כוסמין. עבור הפעוטה שלי אני בד"כ משתמשת בקמח כוסמין מלא ולבן ביחס של 50:50.

את המים אפשר להמיר בחלב או משקה סויה לתוצאה עשירה יותר בטעמים.

המאפה הכי מוצלח בסמוך לסיום האפיה אבל כמובן שאפשר לאחסן עד 3 ימים במקרר או להקפיא.

יכול להתאים לתינוקות הנמצאים בשלב אוכל אצבעות והתנסו במרקם דומה. שימו ❤ כי הגבינה עלולה להתקשות מעט אחרי האפיה. תמיד חשפו תחילה בנפרד לרכיבי המתכון.

איני נוטה להמליח מאפים מסוג זה אך אם ברצונכם להוסיף מלח, השתדלו רק אחרי גיל שנה.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

2 Responses

  1. אני מודה שלא עקבתי בדיוק אחרי ההוראות. הוספתי קוטג' ושכחתי לשים מים. גם החלפתי לגבנץ וכנראה הכנסתי הרבה יותר תרד מממה שאמורים.
    בכל מקר יצא טעים בטירוף. בעלי ואני זללנו. הילד פחות התחבר, אבל קיבל דברים אחרים חחח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *