קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

זמן הכנה: שעה+

כמות: 20 יחידות

מצרכים:

1 בטטה גדולה קלופה (כ-300 גרם)

1.5 כפות שמן זית

2 כפות קורנפלור

אפשרי לתוצאה מתוקה:

1 כף ממתיק כלשהו (סילאן/מייפל/סוכר)

אופן הכנה:

  1. חותכים את הבטטה לקוביות ומבשלים בסיר עם מים עד להתרככות.
  2. מסננים מנוזלים ומועכים. מוסיפים את שאר המרכיבים.
  3. יוצרי כדורים קטנים ומניחים על גבי נייר אפייה בתבנית.
  4. מניחים מעל נייר אפיה נוסף ובאמצעות תחתית כוס עגולה מועכים לצורת דיסקית.
  5. אופים ב-140 מעלות למשך 45 דקות.
  6. מצננים לחלוטין.
  7. שומרים בכלי אטום למספר ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

ככל שעובי הקרקר שלכם יהיה דק יותר- כך יצא קראנצ'י יותר. עבור תינוקות, ממליצה לשמור על עובי של לפחות 1-1.5 ס"מ לתוצאה יציבה ורכה מספיק. התאימו את מרקם הקרקר למיומנות האכילה של ילדכן ושימו לב כי נחשפו לרכיבי המתכון בנפרד.

מילה של תזונאית: הגישו לצד ממרח חלבוני/שומני כמו גבינה/טחינה/חומוס ליצירת ארוחה קטנה ומאוזנת.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

דייסת כוסמת

מה כוסמת?🙂קלה להכנה, מכילה חלבון מלא, ויטמינים, מינרלים (בינהם גם הברזל) וסיבים תזונתיים. היא לא פחות ממעולה לקטנטנים שלנו! בשנת 2021, משרד הבריאות עדכן את התדריך להזנת התינוק והכוסמת נכנסה כאחד האלרגניים המרכזיים. המשמעות שבפעמים הראשונות ניתן לתינוק שלנו כמות קטנטנה ולאחר מכן נוכל להנות משילובה בשגרה התזונתית שלו. דייסת הכוסמת נהדרת מבחינת מרקם כי היא רכה מאוד לאחר בישול אבל עדיין שומרת על צורתה! ניתן לגרוף בכפית ולהגיש לקטנטנים להתנסות באכילה עצמאית.

עוגיות שקדים, קינמון וג'ינג'ר

אתם זוכרים את הביקור הראשון שלכם באיקאה?😅 אני זוכרת היטב כי, אתם מבינים, אני פחות בנאדם של רהיטים אלא יותר של אוכל ובאיקאה יש עוגיות קינמון וג'ינג'ר ממכרות. מאז שגיליתי אותן, אין ביקור שהן לא נכללות בעגלה. מתחיל להתקרר ואני לא באמת אסע לאיקאה בשביל עוגיות אז הכנתי את הגירסה הביתית שלי ונטולת הגלוטן (יש לי צליאקית בבית❤).

נגיסי סלמון מצופים בתנור

אם חיפשתם דרך לגוון בהגשה של דג, הנה רעיון פשוט, קל וטעים.

שבלולי קינמון עם בצק בטטה

לא, אני לא חושבת שזה תחליף לסינבון רול אמיתי אבל זה ממש בסדר להתנסות במטבח ולהגיע למתכונים כיפיים, מאוזנים וטעימים:) למה בטטה? כי יש פה תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים. כשאני משתמשת בקמחים לל"ג עבור הבת הצליאקית שלי, אני קצת מתבאסת על ההרכב אז פה התאפשר לי גם וגם. מתכון פשוט וטעים בטירוף.

Overnight Oats תותים

התחלתי להתאהב יותר ויותר במעדן שכאן. מכינים מראש, מניחים במקרר ללילה ובבוקר יש לנו ארוחה עשירה שהיא כמו קינוח רק מזין ביותר. יתאים כמובן גם לקטנטנים.

פנקייק אגסים ואוכמניות

גיוון נהדר לפנקייק הבננה הקבוע שלנו! רך ומתאים לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *