חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

זמן הכנה: 40 דקות

כמות: 16 יחידות

גודל תבנית: תבנית מרובעת קטנה 20X20 או תבנית אצבעות

מצרכים:

3.5 כוסות שיבולת שועל עבה/דקה
¼ כוס קמח מלא/רגיל
¼ כוס סוכר חום
½ כפית מלח
2 כפות זרעי צ'יה
½ כוס בננה מעוכה (כ-1 בננה גדולה ובשלה מאוד)
½ כוס שמן ניטרלי (כגון קנולה, אבוקדו או קוקוס; או חמאה מומסת ללא מלח)
½ כוס מייפל/דבש
2 כפיות תמצית וניל

אפשרי:
⅓ כוס מיני שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מוסיפים לקערה בינונית ומערבבים את שיבולת השועל, הקמח, הסוכר החום, המלח וזרעי הצ'יה.
  3. מוסיפים את הבננה המעוכה, השמן, מייפל/דבש, תמצית הווניל והשוקולד צ'יפס. מערבבים היטב עד לאיחוד מלא.
  4. במידה ומשתמשים בתבנית מרובעת: מרפדים בנייר אפיה ומהדקים את התערובת היטב בעזרת הידיים. במידה ומשתמשים בתבנית אבצעות: משמנים בעדינות כל שקע ודוחסים את התערובת עד מילוי כל שקע.
  5. אופים במשך 20 דקות.
  6. מכסים בנייר ואופים למשך 10 דקות נוספות (הכיסוי נועד למנוע חריכה בקצוות).
  7. מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים לגמרי לפני הוצאה מהתבנית.
  8. לאחר התקררות, שולפים מהתבנית. במידה והשתמשתם בתבנית מרובעת- פורסים את החטיפים למלבנים/ריבועים.

טיפים ותחליפים:

ניתן לאחסן את חטיפי הגרנולה בכלי אטום או בשקית אחסון עד שבועיים. אני מעדיפה לאחסן אותם במקרר.
ניתן לעטוף כל בר בניילון נצמד/נייר אפייה אם רוצים.
אפשרי להמיר את השוקולד צ'יפס בצימוקים/חמוציות ואת הבננה בגביע קטן של רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (כ-100 גרם).
את הקמח ניתן להמיר בקמח ללא גלוטן ולהשתמש בשיבולת שועל ללא גלוטן.
הערה לגבי הסוכר: נסיון להפחית בכמות הסוכר יצרו תוצאה תפלה מדי. תוכלו לנסות להוריד במעט בכמות המייפל/דבש לכ-1/3 כוס.

 

למי מתאים המתכון? שימו לב כי החטיפים דורשים יכולת נגיסה ולעיסה ואינם מותאמים לתינוקות כלל.

מחפשים חטיף שיבולת שועל מותאם לפיצקים? מוזמנים לבדוק את חטיפי הבננה וחמאת הבוטנים או חטיפי תפוח וחמאת בוטנים.

 

 

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

מאפינס פיצה

שיניתי, דייקתי והכנתי סרטון שממש עושה לי חשק לטוס לאיטליה🙃 עד אז, בואו נכין מאפינס פיצה רך עם ירקות😀

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *