1 כוס קמח חיטה מלא*
2 כפות סוכר
1/2 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון טחון
קורט מלח
1/4 כוס חמאה בטמפ' החדר
2 כפות חלב/משקה צמחי
2 כפות דבש/סילאן
1/2 כפית תמצית וניל
ציפוי (אפשרי):
1 כף חלב/משקה צמחי
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית קינמון טחון
1. מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפיה על גבי תבנית.
2. מערבבים את כל המרכיבים מלבד מרכיבי הציפוי עד לקבלת בצק נוח לעבודה.
3. אם הבצק פירורי מדי, מוסיפים עוד 1/2-1 כפות חלב.
3. משטיחים לדיסקים ומניחים בים 2 ניירות אפיה.
4. מרדדים למלבן בעובי של כ 1/2 ס"מ וחותכים בעזרת סכין/רולר/חותכן לריבועים.
5. בעזרת מזלג יוצרים חורים בכל יחידה.
6. במידה ובוחרים, מורחים את הציפוי מעל כל ריבוע.
7. אופים 12-14 דקות. הביסקוויטים מוכנים כשהם מוזהבים.
8. מצננים לחלוטין.
9. מאחסנים בכלי אטום עד שבועיים. ניתן להקפיא.
*לגירסה ללא גלוטן ניתן להמיר בקמח ייעודי. אני השתמשתי בקמח לל"ג של שר מיקס בי.
שימו לב כי המתכון מיועד לפעוטות. מרקם הביסקוויט דורש יכולת נגיסה ולעיסה. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי נחשפו למרכיבי המתכון בנפרד.
מילה של תזונאית- במידה וילדכם נחשפים לביסקוויטים קנויים בשגרה, זוהי אלטרנטיבה ביתית מזינה יותר. מתכון זה מכיל סוכר מוסף (סוכר, דבש). לפי ההמלצות הקיימות כדאי לצמצם צריכתו למינימום עד גיל שנתיים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
2 Responses
אפשר להחליף את החמאה לנטרונה ?
היי. לא ניסיתי, מניחה שכן