1/2 כוס קינואה
1/2 כוס שיבולת שועל (ניתן להמיר בחצי כוס נוספת של קינואה)
2 בננות בשלות
1 גביע רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (כ-100 גרם)
1 כוס אוכמניות טריות/קפואות
2 כוסות חלב לבחירתכם
2 ביצים
2 כפות מייפל/סילאן*
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. שוטפים ומסננים את הקינואה. ממליצה מאוד ובמידה ומתאפשר להשרות אותה למספר שעות (זה מאפשר להיפטר מהמרירות ומעלה את זמינותם של הרכיבים התזונתיים).
3. מעבירים לתבנית חצי מכמות הבננות, רסק התפוחים והאוכמניות.
4. מפזרים מעל קינואה ושיבולת שועל.
5. יוצרים שכבה שנייה של בננות, רסק תפוחים ואוכמניות.
6. טורפים בקערה קטנה את הביצים, חלב, קינמון, תמצית וניל וסירופ מייפל.
7. יוצקים לאט את תערובת הביצים על התבנית. אם יוצקים מהר מדי, התוכן מתחת יזוז והם לא ייאפו באופן שווה.
8. אופים 60 דקות ללא כיסוי. בסיום מניחים להתקרר כשעה.
9. ניתן לשמור במקרר עד 5 ימים, להקפיא ל-3 חודשים
*לקטנטנים עד גיל שנתיים, וותרו על המתקה. מתיקות הפירות תספיק בהחלט.
נהדר להגיש עם יוגורט טבעי!
יתאים לתינוקות המתנסים באוכל אצבעות (המרקם שיוצא הוא ממש רך). התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן