לביבות תפוח אדמה ממולאות בגבינה

את המתכון הזה מצאתי ברשת וידעתי מייד שאני רוצה להעלות ולשתף אותו גם כאן. מדובר על לביבה שעשויה מ-2 מרכיבים ונהדרת כארוחת ערב לצד ירקות. כמה דקות הכנה וקיבלנו ביס שווה במיוחד!

זמן הכנה: 45 דקות

כמות: 10 לביבות

מצרכים:

6 תפוחי אדמה בינוניים

2/3 כוס קורנפלור

מלח ופלפל לפי הטעם

גבינת מוצרלה או כל גבינה קשה אחרת שאוהבים (חתוכה לקוביות או מגורדת)

שמן זית

אופן הכנה:

1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות.
2. מניחים בסיר ומכסים במים.
3. מבשלים עד התרככות.
4. מסננים מנוזלים ומועכים לפירה.
5. מערבבים את תפוחי האדמה עם הקורנפלור והתבלינים עד איחוד וקבלת כמעין בצק נוח לעבודה. מומלץ להעזר בידיים בלישה.
6. יוצרים לביבות וממלאים במרכזן במעט גבינה. סוגרים היטב.
7. מחממים מחבת עם מעט שמן זית על אש בינונית גבוהה. מניחים את הלביבות ומטגנים 3-4 דקות מכל צד.
8. מאחסנים 3 ימים בכלי אטום במקרר.

טיפים ותחליפים:

מרקם הלביבה קריספי מבחוץ ורך מבפנים. יתאים לפעוטות (גילאי שנה ומעלה) ובהתאם למיומנות האכילה. שימו לב כי חשפתם תחילה למרכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

כדורי תמרים וקשיו

כדורים מתוקים ועשירים ללא סוכר מוסף. יתאימו כמשהו קטן וטוב לפעוטות ולכל המשפחה.

חלה ללא גלוטן

חיפשתי וחיפשתי ומצאתי :) חלה טעימה ללא גלוטן, מבוססת על קמחי מקור בלבד! מתכון שדורש השקעה אבל התוצאה שווה את זה. אני חותכת ומקפיאה וכך לקטנה שלי יש חלה משלה מדי שישי בקבלת שבת בגן. מתכון שתירגמתי מהבלוג המעולה של Theloopywhisk.

פשטידונת מ-3 מרכיבים

3 מרכיבים מרכזיים ויש לכם אוכל אצבעות רך ומזין לקטנטנים!

מאפה קינואה ושיבולת שועל

קינואה לארוחת בוקר? בוודאי :) קבלו רעיון למאפה שנע בין דייסה לעוגה. מזין, עשיר, בדיוק לידיים קטנטנות!

פנקייק אבוקדו בננה

השילוב המוצלח של אבוקדו ובננה? עכשיו בגירסת האוכל אצבע. רך, טעים, מזין ומושלם לקטנטנים!

מרק עדשים וירקות

כשמתקרר בחוץ חייב שיהיה מתכון למרק חם ומחמם בהישג יד :) לפניכם מרק פשוט, מזין, עשיר שיתאים לכל המשפחה!

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

14 תגובות

  1. הכנתי את המאפינס עם הקמח שקדים ה יצא מדהים אני מאוהבת 😻 תודה רבה

  2. היי, האם ניתן להעשיר את המתכון ברכיבי תזונה בריאים מבלי לפגוע במתכון? הכוונה לירקות ו/או סיבים. אולי לשלב בטטה או קישוא ולגדולים יותר אפילו שיבולת שועל?

          1. גם אני תהיתי לגבי אפיה המקום טיגון. ככה זה הרבה הרבה פחות קלוריות. אולי לרסס מעל מעט שמן וייצאו קריספי. לנסות וללמוד. חנוכה שמח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *