תערובת קמח ביתית ללא גלוטן

הצליאק של ביתי מאיה, תפס אותנו בשיא התקופה הבררנית שלה באכילה. כשאני מכינה תערובת קמח ביתית, המרכיבים איכותיים ומזינים יותר, מוכרים וללא תוספות מיותרות. התערובת הביתית מחקה באופן מצויין את הקנויה וחוסכת בעלויות. התערובת תתאים לפנקייקים, עוגות, עוגיות ואפילו טורטיות

מצרכים:

500 גרם ( ¾ 2 כוסות+2 כפות) קמח אורז לבן

300 גרם ( ¾ 1 כוסות+1 כפות) קמח קורנפלור/קמח טפיוקה

200 גרם ( ⅓ 1 כוסות) קמח כוסמת/קמח סורגום/קמח טף לבן

אופן הכנה:

  1. בקערה גדולה, מערבבים היטב את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מעבירים את התערובת לכלי אטום.
  3. לפני כל שימוש מומלץ לנער את המיכל.

טיפים ותחליפים:

מתכונים שכדאי לנסות עם התערובת: מאפינס בננה אוכמניות ולימון, שבלולי פיצה, בייגלס עשירים בחלבון, מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

התערובת תתאים למתכונים רגילים. יחס ההמרה הוא 1:1.

אחסון: תערובת הקמח ללא גלוטן נשמרת היטב בכלי אטום במקום קריר ויבש למשך מספר חודשים (אין צורך לשמור אותה במקרר).

המתכון בהשראת Theloopywhisk

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

6 תגובות

  1. הי
    לגבי הקמח , בכל מתכון שיש את הקמח הרגיל אז פשוט להמיר אותו לקמח הזה?
    למשל בחלה, רשמת שם הרבה סוגים של קמחים , האם ניתן פשוט להשמד רק בזה כתיליף לכל הקמחיפ שרשמת שם?
    תודה רבה

    1. היי, זה ניסוי וטעייה. כעיקרון אין מניעה אבל עד שלא מנסים ומתרשמים מהמרקם קשה לדעת אם זה מתאים באופן מוחלט. אני בהדרגתיות מוסיפה כאן מתכונים שמוצלחים עם תערובת קמחים זאת.

  2. שלום מורין 🌸
    קניתי בטעות קמח אורז מלא במקום קמח אורז לבן, (וגם קמח טפיוקה וקמח כוסמת ירוקה).
    כמה זה בעייתי שזה אורז מלא?
    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *