1 כוס קמח עדשים אדומות
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מים (אפשר להוסיף מעט יותר לפי הצורך)
1/4-1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית אבקת שום או בצל (ניתן להשמיט)
תבלינים אפשריים נוספים כתלות בטעם של הילדודס ובכם:
אורגנו/זעתר/קצח
1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. בקערה, מערבבים את קמח העדשים, המלח והתבלינים שבחרתם.
3. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד לקבלת תערובת פירורית.
4. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק (אם צריך, מוסיפים עוד מעט מים).
5. מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי ס"מ*
6. חותכים את הבצק לריבועים או לצורות אחרות בעזרת חותכן עוגיות.
7. אופים בתנור למשך 12-15 דקות, או עד שהקרקרים פריכים וזהובים קלות.
8. נותנים לקרקרים להצטנן לחלוטין לפני האחסון.
*לטעמי הקרקרים מוצלחים יותר אם מרדדים אותם דק דק אבל קחו בחשבון שזה יעבוד מעולה גם אם תרדדו קצת פחות (כלומר יותר מחצי ס"מ).
בטיחות ומרקם: מרקם הקרקרים קראנצ'י מאוד. לא יתאים לתינוקות ופעוטות בראשית האכילה.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן