בננות לתינוקות

בואו נדבר על בננות- פרי טעים, אידיאלי להתחלת מוצקים ומעניק מתיקות טבעית לכל מנה מורכבת שתגישו לתינוקכם.
כשמתחילים טעימות קל להשתמש בה כי אין צורך לאדות/לבשל אותה לפני, היא רכה, נמעכת בקלות ומשתלבת מצויין (כמעט) עם הכל!

לא פעם שמעתי על הורים שמצד אחד נמנעים מהגשת בננות לילדהם כי היא הם מפחדים מעצירות ומצד שני כי הן מכילות סוכרים רבים. ובכן, אחת ולתמיד בואו נעשה סדר באמירות האלה שנכונות רק באופן חלקי!

בננות בוסריות (ירוקות-צהובות)- פחות מתוקות מאחר והסוכר בהן נאגר בצורת עמלינים. אם אכלתם פעם בננה בוסרית והרגשתם הרבה יותר שבעים לעומת בננה בשלה, זה לא במקרה! מערכת העיכול שלנו עובדת קשה יותר לפרק את אותו עמילן. שימו ❤️- עבור תינוקות שסובלים מקושי ביציאות או מעצירות מומלץ להימנע מסוג זה אבל אם הכל בסדר אין צורך.

בננות בשלות (צהובות-חומות) מכילות אותה כמות פחמימות כמו בננות בוסריות אבל ככל שהבננה מבשילה יותר, כך העמילן שבה הופך לסוכרים שקלים יותר לעיכול לעומת הבוסריות. הן עדיין עשירות בסיבים, אשלגן ו-B6.

לא יהיה נכון להשוות סוכר מעובד לסוכר הטבעי שיש בפירות. הסוכרים בפירות מגיעים בשילוב עם ויטמינים, מינרלים, נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים.

לסיכום-
התינוק סובל מעצירות? הימנעו מלתת לו בננה בוסרית. זכרו שאין בעיה לתת בננה בשלה!

 

מה בנוגע לשימוש בבננות למתכונים? בננה מעניקה מרקם, נפח, יציבות, מהווה תחליף ביצה וכשהיא בשלה מאוד- מוסיפה מתיקות טבעית ללא צורך בתוספות סוכרים מוספים. לבננות האלה אני קוראת "בננות זהב" והן משמשות אותי תדיר 🙂

     

נשארו לכם בננות בשלות מאוד? אל תזרקו! כאן תוכלו למצוא את כל המתכונים שמכילים בננה.

אלו הם האהובים עליי:

🍌מאפינס בננה, אוכמניות ולימון

🍌פנקייק בננה משלושה רכיבים 

🍌מאפינס בננה שיבולת שועל

🍌בראוניז בננה

🍌חטיפי בננה, שיבולת שועל וחמאת בוטנים

 

בתיאבון!

כתבות נוספות שאולי יעניינו אותך

חטיפים ומתוקים ביתיים ומזינים

אמהות טריות מתמודדות לעתים קרובות עם רעב מוגבר ומעט מדי זמן. בפוסט הבא מפרטת על אפשרויות מזינות וקלות להכנה של נשנושים וחטיפים ביתיים שיתאימו לאמהות וגם לקטנטנים!

מקורות למזון עשיר בברזל לקטנטנים

אחד המינרלים שיהיה חשוב לנו לספק עבור התינוק שלנו כבר מגיל חצי שנה הינו מינרל הברזל. פוסט המציג רעיונות רבים למקורות צריכה עבור מינרל זה בתזונת קטנטנים.

מזון יבש לשעת חירום לתינוקות ופעוטות

רעיונות לאוכל יבש שיכול לשמש ולהרכיב ארוחות מאוזנות עבור קטנטנים

הכנת שלוקים ביתיים

שבוע שעבר הבת שלי חזרה עם שלוק מהגן. הצצתי ברשימת המרכיבים (שהכילה בעיקר סוכר מוסף וצבעי מאכלל) ואמרתי לעצמי: "אני יכולה יותר טוב". בואו לראות כמה פשוט להכין שלוק ביתי לקטנטנים.

איך לצמצם "נשנושים" ולהטמיע שגרת ארוחות בפעוטות וילדים

לחם לתינוקות ופעוטות

כל מה שצריך לדעת על בחירה והגשה של לחם לקטנטנים

מתי מתחילים להציג אוכל אצבעות?

כל תינוק מתקדם אחרת וגיל החשיפה תלוי בדרך בה החלטתם להתחיל מוצקים, אולם הממוצע הוא בד"כ בין גיל 9-7 חודשים.

סוכר מתחת לגיל שנתיים- מה הסיפור?

מדי כמה שנים מתפרסמות הנחיות חדשות שנכתבות ע"י צוותים של מומחים. ההנחיות האחרונות שפורסמו בשנת 2020 המליצו וקבעו שיש לצמצם *לחלוטין* ולא להגיש סוכרים מוספים עד גיל שנתיים.
הכנה ואחסון מזון לתינוקות

הכנה ואחסון מזון לתינוקות

הכנה ואחסון אוכל לתינוק- המדריך המהיר והדגשים להכנה קלה של המזון לתינוקכם.
עקומות גדילה

עקומות גדילה

עקומות גדילה מבוססות על מדידות שנעשו ע"י ארגון הבריאות העולמי (WHO) בקרב ילדים בריאים מ-6 מדינות שונות

יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *