שבוע שעבר הבכורה שלי חזרה עם שלוק מהגן.
אחרי שהצצתי ברשימת המרכיבים- ידעתי שדי בקלות אני יכולה ליצור בעצמי אלטרנטיבה ביתית מזינה יותר🙂
1️⃣רכשתי שקיות שלוקים שקופות רב פעמיות- כך שיראו את כל הצבעים המרהיבים של הפירות כמובן😍🍒 במידה ואתם מחפשים לקנות ערכה להכנת שלוקים ביתיים, ממליצה על זו של זיפופס, קיימת הנחה עם קוד קופון: morin20
2️⃣קניתי פירות קיץ טעימים (אפשר גם עם הגירסה הקפואה, טיפ להכנה בהערות), החלטתי על נוזל, ויצאתי לדרך. תוך כמה דקות השקיות שלי התמלאו בנוזל צבעוני וטעים. במידה ובחרתם להכינו על בסיס חלב/משקה צמחי/יוגורט בקלות השלוק שלכם יהפוך לארוחה קטנה ומזינה.
🍑🫐🥝עבור השלוק הבסיסי ביותר תצטרכו 2 כוסות של פירות לבחירתכם ועוד כ 1/3-2/3 כוסות של נוזל כמו מים/מיץ תפוזים סחוט/נוזל קוקוס/חלב/משקה צמחי. לתוצאה קרמית יותר אפשר להשתמש ביוגורט טבעי/צמחי. במידה ותשתמשו בפירות מתוקים במיוחד אין חובה להמתיק מעבר אבל תמיד אפשר להוסיף מעט מייפל/סילאן/דבש (האחרון רק מעל גיל שנה).
השלוקים שלי :
1. שלוק פירות קיץ בסיסי🥭🍍:
2 כוסות מיקס פירות כמו מלון, מנגו, אננס, פסיפלורה, תמרים. השתמשתי ב-2 שקיות של חברת Shakeit, מיקס אקזוטי.
1/3 כוס חלב/משקה צמחי/מיץ תפוזים/מים
2. שלוק מאפינס בננה😉🍌
1 בננה בשלה
1/3 כוס שיבולת שועל
1 כוס חלב/משקה צמחי
1 כף מייפל/סילאן
מעט קינמון
3. שלוק אסאי🫐
1 חבילת אסאי (השתמשתי של @sambazon)
1/2 בננה בשלה
1/2 כוס פירות יער/תותים
1/3 כוס חלב/משקה צמחי/מים
4. שלוק אבוקדו בננה🥑🍌
1 בננה בשל
1 אבוקדו קטן
1/2 כוס יוגורט טבעי/צמחי
5. שלוק סלק והפתעות🍒
1 סלק קטן (כ-40 גרם) מבושל/בוואקום
חופן קטן של עלי תרד שטופים
1 בננה בשלה
1 כוס אוכמניות/פירות יער טריים/קפואים
1/3 כוס חלב/משקה צמחי/מים
100 גרם יוגורט טבעי/צמחי
אפשרי: סקוויז של מייפל/סילאן
טוחנים הכל, מעבירים לשקיות שלוק/תבנית ארטיקים ומקפיאים לפחות 4 שעות.
🍍במידה והנוזל סמיך מדי- הוסיפו נוזלים נוספים.
🍒במידה והפירות אינם נטחנים במלואם- ניתן להעביר דרך מסננת.
🥝אם בחרתם להשתמש בפירות קפואים- קודם כל אחלה כי זה מקצר תהליכים ומאפשר חשיפה לפירות שאינם בעונה אך שימו לב לעבוד מהר🙂: טוחנים, ממלאים שקית ומחזירים להקפאה. הסיבה היא שבגלל שהפירות קפואים מלכתחילה, פחות מומלץ להפשיר ואז להקפיא שוב.
🍏מומלץ להוציא כמה דקות לפני האכילה להפשרה קלה.
👧🏻מאיזה גיל? אכילת קרחון בצורה כזו זו מיומנות בפני עצמה ולכן תמיד בהשגחה. רוצים שגם הקטנים יותר יהנו? הפכו את השלוק לארטיק והעבירו את הפירות לתבנית ייעודית. שימו ❤️ כי חשפתם לכל רכיבי המתכון.
בתיאבון וקיץ שמח🍓🍉