קמח כוסמת הפך לאחרונה לקמח האהוב עליי- עדין, מתאים למתכונים רבים ועשיר מאוד תזונתית.
מאז שגילינו צליאק לבת הקטנה שלי, הוא חומר גלם קבוע אצלי במזווה.
היום נכין איתו פנקייקים טעימים במיוחד ללא גלוטן!
מתכון מעולה שיכול להוות גיוון לתינוקות המתנסים באוכל אצבע אבל גם עבור הילדים הגדולים. מתיקות האוכמניות בשילוב הטעם האגוזי יוצרים טעם מתקתק במרקם רך ועדין.
את הפנקייק הזה הכנתי לראשונה בפסח עם קמח שקדים ויצא כל כך טעים ואוורירי שמהר מאוד הוא הפך לפנקייק קבוע גם בגרסה עם קמח רגיל. ריקוטה היא גבינה מעולה גם לתינוקות מאחר ועשירה בסידן ודלה בנתרן. 4 מרכיבים בסיסיים ויש לנו פנקייק, בדיוק לידיים קטנטנות.
למה לקחת מתכון מוכר ולשנות את צורותו? כי כשילדים מגלים גמישות במזונו תאהובים, קל להם יותר לגלות גמישות במזונות אהובים פחות. היום, במקום להכניס את הבננה לתוך הבלילה- ציפיתי אותה בה. התוצאה? חמודה, טעימה ומתוקה במיוחד. ארוחה קטנה בביס לידיים קטנטנות.