מאפינס שקדים

אם יש לכם נסיון פחות נחמד עם מאפים שמכילים קמח שקדים אז זה המתכון בשבילכם! מלבד היותו של הקמח עשיר מאוד תזונתית וטוב לקטנטנים, הוא מהווה אלטרנטיבה מעולה לקמח לנמנעים או סתם לגיוון.

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 9 יחידות

מצרכים:

2 כוסות קמח שקדים

1/2 כפית סודה לשתיה

קורט מלח

2 ביצים

1/2 כוס חלב/משקה צמחי

1/4 כוס סירופ מייפל/סילאן/דבש (האחרון רק מעל גיל שנה)*

1/4 כוס שמן צמחי כמו שמן זית

1 כפית תמצית וניל

אפשרי:

1/4 כוס קוקוס טחון (לא קמח)

חופן שוקולד צ'יפס/אוכמניות/פירות יער קפואים

אופן הכנה:

  1. מערבבים את החומרים היבשים בקערה גדולה.
  2. בקערה נפרדת טורפים את כל המרכיבים הרטובים.
  3. מעבירים את המרכיבים הרטובים ליבשים, מערבבים ומקפלים פנימה את הקוקוס והתוספת.
  4. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת ואופים כ-22 דקות ב-180 מעלות עד הזהבה והתייצבות.
  5. מצננים לפני הגשה.
  6. שומרים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

*לגירסה ללא סוכר מוסף (ממליצה לתינוקות): המירו בבננה קטנה או רבע כוס רסק תפוחים ללא תוספת סוכר.

תחליפי ביצה אפשריים: ניתן להמיר את הביצים במתכון זה בחצי כוס של רסק תפוחים ללא תוספת סוכר או בבננה אחת בינונית-גדולה.

מרקם המאפינס רך מאוד ונוח לאחזקה בידיים קטנטנות! התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי נחשפו למרכיבי המתכון בנפרד (שקדים, חלב/סויה וביצים נחשבים לאלרגנים שכיחים).

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

5 Responses

    1. שלום,
      תודה על המתכון!
      אם מחליפים את המייפל ברסק תפוחים/בננה, זה מחליף גם את הביצה?
      או שכן שמים ביצה ואם רוצים טבעוני אז מחליפים את הביצה ברסק/בננה *בנוסף* למה שכבר שמנו בהמתקה?
      תודה!
      חן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *