כ1/2 וס קמח לבן*
1/2 כוס קמח מלא
גביע (כ 1/2 כוס או 130 גרם) יוגורט יווני**
1 כפית אבקת אפיה
1 כף שמן זית
לציפוי: ביצה טרופה/שמן זית
1. מערבבים את כל המרכיבים בקערה.
2. עוברים ללוש את הבצק בידיים עד איחוד. אמור לקחת דקות בודדות. הבצק שמתקבל נוח לעבודה.
3. יוצרים כדור מהבצק וחותכים ל-8 חתיכות שוות.
4. יוצרים מיני בייגלס:
ניתן לכדרר כל חתיכה וליצור חור באמצע באמצעות האצבע או לרדד ל"נחש" ולסגור לבייגלה.
5. מניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה.
6. מברישים ביצה/שמן זית מעל כל יחידה.
6. אופים ב-180 מעלות במשך 15 דקות עד הזהבה קלה.
7. נותנים לבייגלס להצטנן ופורסים אותם.
8. מסדרים על גבי התבנית, מורחים רוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים.
אופים עוד כ-7 דקות ב-180 מעלות או עד שהגבינה נמסה.
*הגירסה שלי בסרטון היא ללא גלוטן. השתמשתי בקמח "כרגיל". סך הכל כוס אחת למתכון.
** היוגורט הכי מומלץ מבחינתי למרקם מוצלח ומהיר כאן הוא של דנונה 6.5% שומן.
ניתן להמיר את היוגורט ליוגורט טבעוני על בסיס סויה/שקדים.
המיני בייגלס עוברים קירור וחימום מחדש מעולה. אחסנו אותם בכלי אטום עד 3 ימים. ניתן להקפיא.
מרקם המיני בייגלס קראנצ'י מעט ולכן מתאים לפעוטות שמיומנים בנגיסה ולעיסה וכמובן לכל שאר בני המשפחה🙂 בתיאבון❤
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן