מאפינס בננה, אוכמניות ולימון

התינוק מתחיל לאכול מזון אצבעות? יש לי את המתכון למאפינס מושלם! ללא סוכרים מוספים אבל מלא בטעמים🤗 מאפינס בננה, אוכמניות ולימון- רך ומתאים לתינוקות, טעים גם לגדולים🙂ראו תוספות משדרגות בהמשך. *המתכון נערך ושודרג ב-13.4.2023*

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 10 יחידות

גודל תבנית: מאפינס

מצרכים:

2 בננות בשלות בינוניות

2 ביצים

1 כפית תמצית וניל

1/4 כוס+ 3 כפות שמן זית

1 כפית גרידת לימון

1/2 כוס קמח לבן

3/4 כוס קמח מלא

1.5 כפיות אבקת אפיה

חופן אוכמניות טריות/קפואות

תוספות אפשריות להמתקה לגדולים יותר:

2 כפות סוכר/סילאן/סירופ מייפל

חופן שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

1. מועכים את הבננות ומעבירים לקערה.

2. ‏מוסיפים ביצים, תמצית וניל, שמן וגרידת לימון. טורפים עד שמתקבלת בלילה צהובה וחלקה.

3. ‏מוסיפים קמח ואבקת אפיה. מערבבים עד איחוד הרכיבים. שימו ❤️ לא לערבב יותר מדי.

4. ‏מערבבים פנימה אוכמניות.

5. ‏ממלאים 3/4 שקע בתבנית מאפינס משומנת.

6. ‏אופים 20-25 דקות ב-180 מעלות.

טיפים ותחליפים:

בננה בשלה יותר⬅️טעם מתוק יותר למאפינס.

את הבננות ניתן להחליף בגביע של רסק תפוחים (שימו ❤️ כי המתיקות מעודנת בהשוואה לבננות).

תחליף ביצה אפשרי: 1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק+ 3 כפות טחינה/חמאת בוטנים חלקה.

אין חובה למעוך את האוכמניות, הן מתרככות באפייה. בחרו כמה בא לכם להוסיף אם בכלל (ממליצה שכן, בכל זאת מוסיף טעמים).

ניתן לשנות את היחסים בין הקמח המלא ללבן.

גרדו את הלימון בחורים הקטנים בפומפיה.

מרקם המאפינס רך. יתאים לקטנטנים שמיומנים באכילת מרקם דומה. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

מאחסנים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

שיבולת שועל ושקדים אפויים

המטבח מרפא ושומר אותי שפויה וכן לאוכל יש גם תפקיד מנחם בחיינו. לבשתי את החליפה הקבועה שלי בשבוע האחרון (AKA מנשא🙂) והכנתי משהו מספק ומנחם.

סלמון, תפוחי אדמה וירקות בתנור

כולנו אוהבים ארוחות בתבנית אחת נכון?🙂 השיטה של הכנסה הדרגתית לתנור היא נהדרת כי האוכל יוצא מדוייק ושום דבר לא נשרף😎

overnight oats בננה קינמון

חופשת לידה זה לא פיקניק אבל אני לא מוותרת על עצמי❤️ אז אם יש לכם 5 דקות פנויות, זה הסימן שלכם לקום ולהכין את ארוחת הבוקר של מחר🙂 יתאים גם לקטנטנים!

לביבות בטטה זוקיני

מתכון משגע ללביבות טבעוניות וטעימות שיתאימו בדיוק כאוכל אצבעות לידיים קטנטנות!

דייסת כוסמת

מה כוסמת?🙂קלה להכנה, מכילה חלבון מלא, ויטמינים, מינרלים (בינהם גם הברזל) וסיבים תזונתיים. היא לא פחות ממעולה לקטנטנים שלנו! בשנת 2021, משרד הבריאות עדכן את התדריך להזנת התינוק והכוסמת נכנסה כאחד האלרגניים המרכזיים. המשמעות שבפעמים הראשונות ניתן לתינוק שלנו כמות קטנטנה ולאחר מכן נוכל להנות משילובה בשגרה התזונתית שלו. דייסת הכוסמת נהדרת מבחינת מרקם כי היא רכה מאוד לאחר בישול אבל עדיין שומרת על צורתה! ניתן לגרוף בכפית ולהגיש לקטנטנים להתנסות באכילה עצמאית.

עוגיות שקדים, קינמון וג'ינג'ר

אתם זוכרים את הביקור הראשון שלכם באיקאה?😅 אני זוכרת היטב כי, אתם מבינים, אני פחות בנאדם של רהיטים אלא יותר של אוכל ובאיקאה יש עוגיות קינמון וג'ינג'ר ממכרות. מאז שגיליתי אותן, אין ביקור שהן לא נכללות בעגלה. מתחיל להתקרר ואני לא באמת אסע לאיקאה בשביל עוגיות אז הכנתי את הגירסה הביתית שלי ונטולת הגלוטן (יש לי צליאקית בבית❤).

נגיסי סלמון מצופים בתנור

אם חיפשתם דרך לגוון בהגשה של דג, הנה רעיון פשוט, קל וטעים.

שבלולי קינמון עם בצק בטטה

לא, אני לא חושבת שזה תחליף לסינבון רול אמיתי אבל זה ממש בסדר להתנסות במטבח ולהגיע למתכונים כיפיים, מאוזנים וטעימים:) למה בטטה? כי יש פה תוספת נהדרת של סיבים תזונתיים. כשאני משתמשת בקמחים לל"ג עבור הבת הצליאקית שלי, אני קצת מתבאסת על ההרכב אז פה התאפשר לי גם וגם. מתכון פשוט וטעים בטירוף.

Overnight Oats תותים

התחלתי להתאהב יותר ויותר במעדן שכאן. מכינים מראש, מניחים במקרר ללילה ובבוקר יש לנו ארוחה עשירה שהיא כמו קינוח רק מזין ביותר. יתאים כמובן גם לקטנטנים.

פנקייק אגסים ואוכמניות

גיוון נהדר לפנקייק הבננה הקבוע שלנו! רך ומתאים לקטנטנים.

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

20 Responses

  1. אפשר להחליף את הביצה אולי בזרעי צ'יה מושרים במים, כמו במתכון של המאפינס בננה צ'יה או שפחות מתאים כאן?

    תודה לך, אני ומיכאל מאוד נהנים מהמתכונים שלך, גם התזונה שלי משתפרת על הדרך בזכותך 🙂

  2. היי מורין, האם אפשר במקום בננה לגרד תפוחים (ולא רסק קנוי)? באיזו כמות?
    תודה!

  3. יצא ממש מוצלח. התינוק (9 חודשים) זלל וגם אנחנו היינו צריכים להתאפק לא לאכול את הכל. תודה עבור המתכון הנהדר!

  4. יש במתכון חמאת שקדים? אני לא רואה ברשימת הרכיבים אבל רואה ששאלו בתגובות.

  5. יצא מושלם בטעם. בדוק שזה מתכון שיככב אצלנו. מה שכן, לא ברור לי מה עשיתי לא בסדר – התחתית של המאפינס התפרקה לי קצת כך שהם לא יצאו שלמים. רעיון למה זה קרה? החלפתי את הקמח המלא בכוסמין, ניגבתי את האוכמניות כדי שלא ירטיבו את הבלילה, אפיתי כ30 דק עד שקיסם יצא יבש.

  6. היי מורין,
    מתכון מדהים!
    האם אפשר להחליף את שמן הזית בחמאה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *