2 בננות בשלות בינוניות
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1/4 כוס+ 3 כפות שמן זית
1 כפית גרידת לימון
1/2 כוס קמח לבן
3/4 כוס קמח מלא
1.5 כפיות אבקת אפיה
חופן אוכמניות טריות/קפואות
תוספות אפשריות להמתקה לגדולים יותר:
2 כפות סוכר/סילאן/סירופ מייפל
חופן שוקולד צ'יפס
1. מועכים את הבננות ומעבירים לקערה.
2. מוסיפים ביצים, תמצית וניל, שמן וגרידת לימון. טורפים עד שמתקבלת בלילה צהובה וחלקה.
3. מוסיפים קמח ואבקת אפיה. מערבבים עד איחוד הרכיבים. שימו ❤️ לא לערבב יותר מדי.
4. מערבבים פנימה אוכמניות.
5. ממלאים 3/4 שקע בתבנית מאפינס משומנת.
6. אופים 20-25 דקות ב-180 מעלות.
בננה בשלה יותר⬅️טעם מתוק יותר למאפינס.
את הבננות ניתן להחליף בגביע של רסק תפוחים (שימו ❤️ כי המתיקות מעודנת בהשוואה לבננות).
תחליף ביצה אפשרי: 1/4 כוס רסק תפוחים לא ממותק+ 3 כפות טחינה/חמאת בוטנים חלקה.
אין חובה למעוך את האוכמניות, הן מתרככות באפייה. בחרו כמה בא לכם להוסיף אם בכלל (ממליצה שכן, בכל זאת מוסיף טעמים).
ניתן לשנות את היחסים בין הקמח המלא ללבן.
גרדו את הלימון בחורים הקטנים בפומפיה.
מרקם המאפינס רך. יתאים לקטנטנים שמיומנים באכילת מרקם דומה. שימו לב כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
מאחסנים עד 3 ימים במקרר או מקפיאים.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
20 Responses
היי, יש תחליף לחמאת שקדים?
היי שירלי, אפשר להחליף בחמאת אגוזים אחרת/בוטנים/טחינה אם אפשרי.
אני הכנתי עם חמאת בוטנים ויצא מצוין.
אפשר להחליף את הביצה אולי בזרעי צ'יה מושרים במים, כמו במתכון של המאפינס בננה צ'יה או שפחות מתאים כאן?
תודה לך, אני ומיכאל מאוד נהנים מהמתכונים שלך, גם התזונה שלי משתפרת על הדרך בזכותך 🙂
היי כעיקרון 1 כף של צ'יה עם 3 כפות מים זה סוג של תחליף קבוע לביצה אחת. שווה נסיון 🙂 שמחה מאוד לשמוע!
היי מורין, האם אפשר במקום בננה לגרד תפוחים (ולא רסק קנוי)? באיזו כמות?
תודה!
היי מאיה, לא בטוחה שיעבוד. אעלה בקרוב מאפינס תפוחים לכאן 🙂
הכנו היום ויצא מעולה! הבנות טרפו! תודה!
כיף גדול מעין :))
יצא ממש מוצלח. התינוק (9 חודשים) זלל וגם אנחנו היינו צריכים להתאפק לא לאכול את הכל. תודה עבור המתכון הנהדר!
איזה כיף לשמוע!
יש במתכון חמאת שקדים? אני לא רואה ברשימת הרכיבים אבל רואה ששאלו בתגובות.
היי, אין 🙂
אפשר הכל עם קמח רגיל?
אפשר עם קמח רגיל הכל?
אין בעיה 🙂
יצא מושלם בטעם. בדוק שזה מתכון שיככב אצלנו. מה שכן, לא ברור לי מה עשיתי לא בסדר – התחתית של המאפינס התפרקה לי קצת כך שהם לא יצאו שלמים. רעיון למה זה קרה? החלפתי את הקמח המלא בכוסמין, ניגבתי את האוכמניות כדי שלא ירטיבו את הבלילה, אפיתי כ30 דק עד שקיסם יצא יבש.
היי נעמי, אולי האוכמניות היו עסיסיות במיוחד והרטיבו את התחתית כך שיצאה פחות יציבה? הדבר היחיד שאני יכולה לחשוב עליו
היי מורין,
מתכון מדהים!
האם אפשר להחליף את שמן הזית בחמאה?
מאמינה שכן, יצא לך מאפינס במרקם קצת אחר 🙂