לחם בננה

ה-לחם בננה הטוב ביותר שנתקלתי בו מעודי. למען האמת, אני לא זוכרת אם זאת אמורה להיות עוגה או לחם אבל זה לא משנה כי זה טעים, נימוח, עסיסי ויתאים לכולם! כמה דקות הכנה, חצי שעה בתנור והחלום הזה שמגיע בתוך תבנית שלכם 😍

זמן הכנה: 40 דקות

גודל תבנית: אינגליש קייק רחבה/מאפינס

מצרכים:

1.5 כוסות שיבולת שועל

3 בננות גדולות בשלות

4-5 תמרים

2 ביצים או תחליף (ראו הערות)

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית קינמון טחון

1/4 כוס חמאת שקדים או תחליף (ראו הערות)

אופן הכנה:

1. מעבירים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון או בלנדר וטוחנים.

2. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת.

3. ‏אופים כחצי שעה ב-180 מעלות (קיסם שננעץ בלחם צריך לצאת יבש).

טיפים ותחליפים:

לפני הכל מומלץ להשרות את התמרים כ-15 דקות במים חמימים.

תחליפים אפשריים לביצים במתכון: 1/2 כוס רסק תפוחים או 4 כפות חמאת בוטנים.

ניתן להמיר את חמאת השקדים בטחינה/חמאת בוטנים/שמן זית.

ממליצה להשתמש בבננות בשלות בלבד!

יש כאן הרבה בלילה! יתאים לתבנית רגילה בגודל סטנדרטי/אינגליש קייק רחבה. במידה ואופים בתבנית מאפינס- זמן האפייה מתקצר בכ-10 דקות.

מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

מרקם הלחם רך מאוד. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

12 Responses

  1. אפשר להמיר את התמרים במייפל? מרגישה שהטעם של התמרים דומיננטי לי בעוגה..

  2. שאלת השאלות: ניתן להקפיא? אם כן, כיצד כדאי להכניס להקפאה? כיחידה שלמה או פרוסות?

  3. היי,
    מבחינת החלפה לסילאן – ההמלצה להימנע מסוכר מוסף לפני גיל שנתיים תופסת גם לגבי סילאן מ-100% תמרים?

    תודה רבה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *