1.5 כוסות שיבולת שועל
3 בננות גדולות בשלות
4-5 תמרים
2 ביצים או תחליף (ראו הערות)
1 כפית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית קינמון טחון
1/4 כוס חמאת שקדים או תחליף (ראו הערות)
1. מעבירים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון או בלנדר וטוחנים.
2. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת.
3. אופים כחצי שעה ב-180 מעלות (קיסם שננעץ בלחם צריך לצאת יבש).
לפני הכל מומלץ להשרות את התמרים כ-15 דקות במים חמימים.
תחליפים אפשריים לביצים במתכון: 1/2 כוס רסק תפוחים או 4 כפות חמאת בוטנים.
ניתן להמיר את חמאת השקדים בטחינה/חמאת בוטנים/שמן זית.
ממליצה להשתמש בבננות בשלות בלבד!
יש כאן הרבה בלילה! יתאים לתבנית רגילה בגודל סטנדרטי/אינגליש קייק רחבה. במידה ואופים בתבנית מאפינס- זמן האפייה מתקצר בכ-10 דקות.
מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.
מרקם הלחם רך מאוד. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
16 תגובות
אפשר להמיר את התמרים במייפל? מרגישה שהטעם של התמרים דומיננטי לי בעוגה..
היי, בטח. הייתי מתחילה במשהו כמו 1/4 כוס
נראה מעולה!
אפשר להשתמש בממרח תמרים במקום תמרים רגילים?
אפשר להמיר בסילאן (כרבע כוס)
הכנתי מאפינס.
יצאו 17 יפים וטעימים 💝
נהדר ממש!!
אפשר ללא הסודה לשתיה?
תחליפי באבקת אפיה 🙂
שאלת השאלות: ניתן להקפיא? אם כן, כיצד כדאי להכניס להקפאה? כיחידה שלמה או פרוסות?
עובר הקפאה מצויין. ממליצה לחתוך מראש.
היי,
מבחינת החלפה לסילאן – ההמלצה להימנע מסוכר מוסף לפני גיל שנתיים תופסת גם לגבי סילאן מ-100% תמרים?
תודה רבה 🙂
היי מאי, נכון. גם סילאן שמופק נטו מתמרים נכלל בקטגוריה זו.
אפשר לוותר על התמרים? אולי לשים אחד? מרגיש לי שזה מוגזם לתינוקת בת פחות משנה מבחינת כמות הסוכר
כן, אפשר להפחית
מה אפשר במקום שיבולת שועל? (לצליאקית שעדיין לא יכולה…)
היי יעל, יש מתכון דומה על בסיס קמח שקדים: https://www.morinfridman.co.il/recipes/gluten-free-banana-bread/