לחם בננה

ה-לחם בננה הטוב ביותר שנתקלתי בו מעודי. למען האמת, אני לא זוכרת אם זאת אמורה להיות עוגה או לחם אבל זה לא משנה כי זה טעים, נימוח, עסיסי ויתאים לכולם! כמה דקות הכנה, חצי שעה בתנור והחלום הזה שמגיע בתוך תבנית שלכם 😍

זמן הכנה: 40 דקות

גודל תבנית: אינגליש קייק רחבה/מאפינס

מצרכים:

1.5 כוסות שיבולת שועל

3 בננות גדולות בשלות

4-5 תמרים

2 ביצים או תחליף (ראו הערות)

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1 כפית קינמון טחון

1/4 כוס חמאת שקדים או תחליף (ראו הערות)

אופן הכנה:

1. מעבירים את כל המרכיבים לתוך מעבד מזון או בלנדר וטוחנים.

2. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת.

3. ‏אופים כחצי שעה ב-180 מעלות (קיסם שננעץ בלחם צריך לצאת יבש).

טיפים ותחליפים:

לפני הכל מומלץ להשרות את התמרים כ-15 דקות במים חמימים.

תחליפים אפשריים לביצים במתכון: 1/2 כוס רסק תפוחים או 4 כפות חמאת בוטנים.

ניתן להמיר את חמאת השקדים בטחינה/חמאת בוטנים/שמן זית.

ממליצה להשתמש בבננות בשלות בלבד!

יש כאן הרבה בלילה! יתאים לתבנית רגילה בגודל סטנדרטי/אינגליש קייק רחבה. במידה ואופים בתבנית מאפינס- זמן האפייה מתקצר בכ-10 דקות.

מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

מרקם הלחם רך מאוד. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

16 תגובות

  1. אפשר להמיר את התמרים במייפל? מרגישה שהטעם של התמרים דומיננטי לי בעוגה..

  2. שאלת השאלות: ניתן להקפיא? אם כן, כיצד כדאי להכניס להקפאה? כיחידה שלמה או פרוסות?

  3. היי,
    מבחינת החלפה לסילאן – ההמלצה להימנע מסוכר מוסף לפני גיל שנתיים תופסת גם לגבי סילאן מ-100% תמרים?

    תודה רבה 🙂

  4. אפשר לוותר על התמרים? אולי לשים אחד? מרגיש לי שזה מוגזם לתינוקת בת פחות משנה מבחינת כמות הסוכר

להגיב על נעמה אלון לבטל

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *