1 בננה גדולה בשלה ומעוכה
1 ביצה
1/4 כוס שמן זית/אבוקדו
1/2 כפית קינמון
2/3 כוס קמח*
1/2 כפית אבקת אפיה
אפשרי:
1/4 כוס מייפל/סילאן
1/2 כפית תמצית וניל
1. טורפים בקערה ביצה. מערבבים פנימה בננה, שמן וקינמון. אם בוחרים להוסיף מייפל ותמצית וניל מערבבים גם אותם.
2. מוסיפים קמח ואבקת אפיה.
3. מעבירים לתבנית מאפינס משומנת.
4. אופים 15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על התייצבות.
*ניתן להחליף בקמח כוסמין או מלא. ממליצה להחליף עד חצי כמות מסך הכמות הקמח במתכון כדי לא לפגוע במרקם. עבור גירסה ללא גלוטן- המרתי בקמח כוסמת ויצא מעולה!
המאפינס יוצאים סופר רכים. יתאים לתינוקות שאוכלים מזון אצבעות ומנוסים במרקם דומה. השתדלו להימנע מתוספות המתקה בשגרה עבור תינוקות ופעוטות עד גיל שנתיים. השתמשו בבננה בשלה מאוד לקבלת תוצאה מתוקה.
אחסון- עד 3 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן