בראוניז שיבולת שועל בננה

היום בפינתנו "מה עושים עם בננות זהב?": בראוניז פאדג'יים, עם מינימום סוכרים מוספים. הטעם והמרקם? חלום!

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: כ-10 יחידות

גודל תבנית: 20X20

מצרכים:

2-3 בננות "זהב" מעוכות (בשלות מאוד)

2 ביצים

2 כפות דבש/סירופ מייפל (דבש רק מעל גיל שנה)

50 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת/שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל

2/3 כוס קמח שיבולת שועל (ניתן לטחון לבד)

1/4 כוס אבקת קקאו

1/4 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

אופן הכנה:

1. אל תוך קערה מוסיפים ביצים, בננות מעוכות, דבש/מייפל, חמאה/שמן קוקוס ותמצית וניל. מערבבים לקבלת בלילה חלקה.

2. מוסיפים פנימה קמח, אבקת קקאו, אבקת אפיה, מלח ושוקולד צ'יפס. מערבבים עד איחוד.

3. מעבירים את הבלילה לתבנית קטנה/בראוניז על גבי נייר אפיה.

‏4. אופים ב-180 מעלות, למשך כ-20 דקות עד התייצבות.

‏5. מצננים לחלוטין לפני חיתוך.

‏6. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

המתכון הפעם מכוון לגילאי שנה ומעלה. יחד עם זאת השתדלו להימנע בשגרה מתוספת המתקה לקטנטנים עד גיל שנתיים. זה מתכון שיכול לשמש כיציאה מהשגרה או לוותר על המתקה ולקבל את המתיקות מהבננות בלבד.
מרקם הבראוניז רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם. שימו ❤️ לרכיבי המתכון האלרגניים ודאגו לחשיפה בהתאם.

 

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *