בראוניז שיבולת שועל בננה

היום בפינתנו "מה עושים עם בננות זהב?": בראוניז פאדג'יים, עם מינימום סוכרים מוספים. הטעם והמרקם? חלום!

זמן הכנה: 25 דקות

כמות: כ-10 יחידות

גודל תבנית: 20X20

מצרכים:

2-3 בננות "זהב" מעוכות (בשלות מאוד)

2 ביצים

2 כפות דבש/סירופ מייפל (דבש רק מעל גיל שנה)

50 גרם (1/4 כוס) חמאה מומסת/שמן קוקוס

1 כפית תמצית וניל

2/3 כוס קמח שיבולת שועל (ניתן לטחון לבד)

1/4 כוס אבקת קקאו

1/4 כפית אבקת אפיה

קורט מלח

אפשרי: שוקולד צ'יפס

אופן הכנה:

1. אל תוך קערה מוסיפים ביצים, בננות מעוכות, דבש/מייפל, חמאה/שמן קוקוס ותמצית וניל. מערבבים לקבלת בלילה חלקה.

2. מוסיפים פנימה קמח, אבקת קקאו, אבקת אפיה, מלח ושוקולד צ'יפס. מערבבים עד איחוד.

3. מעבירים את הבלילה לתבנית קטנה/בראוניז על גבי נייר אפיה.

‏4. אופים ב-180 מעלות, למשך כ-20 דקות עד התייצבות.

‏5. מצננים לחלוטין לפני חיתוך.

‏6. מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

המתכון הפעם מכוון לגילאי שנה ומעלה. יחד עם זאת השתדלו להימנע בשגרה מתוספת המתקה לקטנטנים עד גיל שנתיים. זה מתכון שיכול לשמש כיציאה מהשגרה או לוותר על המתקה ולקבל את המתיקות מהבננות בלבד.
מרקם הבראוניז רך. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם. שימו ❤️ לרכיבי המתכון האלרגניים ודאגו לחשיפה בהתאם.

 

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פיתה ללא גלוטן

זאת הפיתה הכי טובה שתכינו 🙂 היא קלה להכנה, רכה, עם כיס מושלם למילוי. 8 מרכיבים ברורים והבצק שנוצר חלומי וכיף לעבוד איתו. הגירסה שכאן כוללת פירוט להכנה על מחבת או אפיה בתנור.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 תגובות

  1. הכנתי בנינג'ה בתבניות מאפינס ופיזרתי מעט קוקוס למעלה. יצא מדהים, תודה מורין!

  2. יש בעיה במתכון – צריך להוסיף את השוקולד צ'יפס שכתוב באופן הכנה למעלה למרכיבים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *