1 בננה
1 ביצה
2 כפות קמח
אפשרי: מעט קינמון טחון
1. בוחרים בננה בשלה!
2. מועכים אותה בקערה.
3. מצרפים את שאר הרכיבים ומערבבים.
4. מחממים מחבת משומנת או נון-סטיק.
5. יוצקים ככף מבלילת הפנקייק למחבת על חום בינוני-נמוך.
6. הופכים אחרי 2-3 דקות/הזהבה.
7. חותכים בהתאם למיומנות האכילה של הילד ומגישים.
הצעת הגשה: ניתן להזליף/למרוח מעל הפנקייק חמאת אגוזים/בוטנים/יוגורט ולהגיש לצד פרי/ירק.
את החלב אפשר להחליף במשקה צמחי. הזדמנות טובה להזכיר שניתן להגיש לתינוק חלב פרה כחלק ממתכון לפני גיל שנה.
השתמשו בקמח המועדף עליכם. יעבוד עם כל סוג.
תחליפיים אפשריים לפנקייקים בגרסאות ללא ביצים/ללא ביצים וחלב/ללא גלוטן:
לפנקייק ללא ביצים: 1 בננה, 4 כפות חלב/משקה צמחי, 1/2 כוס שיבולת שועל
לפנקייק ללא ביצים וחלב: 1 בננה, 2 כפות חמאת בוטנים/טחינה, 2 כפות קמח
לפנקייק ללא גלוטן: 1 בננה, 2 ביצים
התאימו את המרקם למיומנות של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
8 Responses
היי
הכנתי את הפנקייק ללא החלב וביצים ויצא טהם יצאוו מעוליםם
ניסיתי עם השיבולת שועל (ללא ביצים) ופשוט לא היה אפשר להפוך על המחבת. נ לעיסתי
איך אפשר לשפר?
היי יפה 🙂 תערובת ללא ביצים אכן תהיה עדינה יותר. מה שעוזר לי זה לעבוד עם אש נמוכה . לחכות שהקצוות יתייצבו ורק אז להפוך.
היי מורין🤗
יש מתכון עם חלב ועם ביצים?
היי מצרפת לך קישור 🙂
https://www.morinfridman.co.il/recipes/rich-banana-pancake/
היי, למתכון של הפנקייק ללא ביצים צריך שיבולת שועל יבשה או שצריך לשפוך עליה מים רותחים? תודה רבה
היי, אין צורך לבשל לפני, השתמשי בשיבולת שועל להכנה מהירה ובפתיתים דקים יחסית למרקם מוצלח 🙂
היי, יש מתכון ללא בננה?
היי עינת, תציצי בקטגוריית "פנקייקים", יש שם רעיונות נוספים ללא בננה 🙂