חטיפי בננה וחמאת בוטנים

עוגיה ביתית עם רכיבים טובים, ללא סוכרים מוספים. טעימה, רכה אך יציבה- בדיוק לידיים קטנטנות. לפעמים, זה כל מה שצריך🙂

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 12 יחידות

מצרכים:

2 בננות בינוניות בשלות מאוד

1+1/4 כוסות שיבולת שועל

1/3 כוס חמאת בוטנים טבעית חלקה

1/2 כפית קינמון

אפשרי: 1/4 כוס שוקולד צ'יפס

 

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל הרכיבים מלבד השוקולד בקערה אחת.

2. מערבבים פנימה את השוקולד.

3. ‏משטחים על גבי תבנית קטנה עם נייר אפיה או על גבי נייר אפייה בלבד (ראו תמונה).

4. ‏אופים כ 20-25 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות והזהבה.

5. מצננים לחלוטין לפני חיתוך.

6. חותכים לריבועים/אצבעות ומגישים.

7. ‏מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

ניתן להשתמש בשבבים דקים או עבים של שיבולת שועל.

אל תשטחו יותר מדי את התערובת על גבי התבנית כדי שלא תתייבש באפיה. אני משתמשת כאן בתבנית קטנה אבל ניתן לשטח את הבלילה ישירות על נייר אפיה.

מרקם החטיפים רך. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אם תשתמשו בבננות בשלות מאוד העוגיה תתקבל מתוקה מספיק🙂 ממליצה להימנע מתוספות מתוקות (כמו שוקלד צ'יפס) בשגרה עבור קטנטנים עד גיל שנתיים.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פיתה ללא גלוטן

זאת הפיתה הכי טובה שתכינו 🙂 היא קלה להכנה, רכה, עם כיס מושלם למילוי. 8 מרכיבים ברורים והבצק שנוצר חלומי וכיף לעבוד איתו. הגירסה שכאן כוללת פירוט להכנה על מחבת או אפיה בתנור.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *