חטיפי בננה וחמאת בוטנים

עוגיה ביתית עם רכיבים טובים, ללא סוכרים מוספים. טעימה, רכה אך יציבה- בדיוק לידיים קטנטנות. לפעמים, זה כל מה שצריך🙂

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 12 יחידות

מצרכים:

2 בננות בינוניות בשלות מאוד

1+1/4 כוסות שיבולת שועל

1/3 כוס חמאת בוטנים טבעית חלקה

1/2 כפית קינמון

אפשרי: 1/4 כוס שוקולד צ'יפס

 

אופן הכנה:

1. מערבבים את כל הרכיבים מלבד השוקולד בקערה אחת.

2. מערבבים פנימה את השוקולד.

3. ‏משטחים על גבי תבנית קטנה עם נייר אפיה או על גבי נייר אפייה בלבד (ראו תמונה).

4. ‏אופים כ 20-25 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות והזהבה.

5. מצננים לחלוטין לפני חיתוך.

6. חותכים לריבועים/אצבעות ומגישים.

7. ‏מאחסנים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

ניתן להשתמש בשבבים דקים או עבים של שיבולת שועל.

אל תשטחו יותר מדי את התערובת על גבי התבנית כדי שלא תתייבש באפיה. אני משתמשת כאן בתבנית קטנה אבל ניתן לשטח את הבלילה ישירות על נייר אפיה.

מרקם החטיפים רך. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

אם תשתמשו בבננות בשלות מאוד העוגיה תתקבל מתוקה מספיק🙂 ממליצה להימנע מתוספות מתוקות (כמו שוקלד צ'יפס) בשגרה עבור קטנטנים עד גיל שנתיים.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *