1 כוס שיבולת שועל
1 פחית שימורים שעועית לבנה מסוננת או
1.5 כוסות/300 גרם שעועית לבנה יבשה/קפואה מבושלת ומסוננת.
1/2 כוס חמאת בוטנים/חמאת אגוזים/טחינה
8 תמרים מגולענים
1. טוחנים את השיבולת שועל דק.
2. מוסיפים שעועית, חמאת בוטנים ותמרים.
3. טוחנים עד שמתקבל מרקם המזכיר בצק עוגיות.
4. יוצרים כדורים.
5. מאחסנים במקרר ל 3-4 ימים או מקפיאים.
האם אפשרי להציג לפעוטות וילדים שיבולת שועל שאינה מבושלת/מושרית/אפויה? קודם כל כן🙂 בהרחבה- דגנים שעוברים בישול/השריה/הנבטה יכילו רמות נמוכות יותר של פיטאטים (חומרים שעושים להפריע בספיגה של מינרלים מסויימים). עם זאת, זוהי דאגה רלוונטית כשמדובר על צריכה גבוהה מהם בתזונה, ללא גיוון וצריכה של מזונות אחרים. מבחינתי- אין מניעה משימוש בשיבולת שועל בצורה זאת מדי פעם עבור פעוטות וילדים.
לילדים גדולים יותר ניתן להוסיף תוספות שאוהבים כמו חמוציות/צימוקים (אין צורך לטחון אלא לערבב אל תוך התערובת).
את השעועית ניתן להמיר בחומוס.
השתמשתי כאן בתמרים מסוג מג'הול אותם שמתי במים חמימים ל-15 דקות לריכוך.
עבור פעוטות צעירים חצו את הכדור לשניים. הכדורים רכים במרקמם. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.
ממליצה להגיש לצד מזון עשיר בויטמין C כמו תות/תפוז/קיוי לשיפור ספיגת הברזל שבשעועית.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן
5 תגובות
הייתי צריכה להוסיף מים תוך כדי עבודת הטחינה של כלל החומרים.
לא היית צריכה?
היי, אין צורך במים
באיזה מיקסר את משתמשת ?
פיילוט שף 🙂
יש אפשרות להשתמש בממרח תמרים טבעי לחלוטין במקום התמרים שבמתכון? ואם כן, כמה?