כדורי תמרים ושעועית לבנה

ברוכים הבאים ל#פרוייקטקטניות🙂 בשבועות הבאים יעלו מגוון מתכונים שיתאימו לטווח גילים רחב. שנתחיל? ארגוני בריאות מרחבי העולם מקדמים את מעמדן של הקטניות ובצדק! קטניות מקושרות ליתרונות בריאותיים ומהוות מקור מעולה לחלבון, ברזל, אבץ, פחמימות וסיבים. הן בהחלט טובות גם לקטנטנים שלנו!

זמן הכנה: 10 דקות

כמות: 20 יחידות

מצרכים:

1 כוס שיבולת שועל

1 פחית שימורים שעועית לבנה מסוננת או

1.5 כוסות/300 גרם שעועית לבנה יבשה/קפואה מבושלת ומסוננת.

1/2 כוס חמאת בוטנים/חמאת אגוזים/טחינה

8 תמרים מגולענים

אופן הכנה:

1. טוחנים את השיבולת שועל דק.

2. ‏מוסיפים שעועית, חמאת בוטנים ותמרים.

3. ‏טוחנים עד שמתקבל מרקם המזכיר בצק עוגיות.

4. ‏יוצרים כדורים.

5. ‏מאחסנים במקרר ל 3-4 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

האם אפשרי להציג לפעוטות וילדים שיבולת שועל שאינה מבושלת/מושרית/אפויה? קודם כל כן🙂 בהרחבה- דגנים שעוברים בישול/השריה/הנבטה יכילו רמות נמוכות יותר של פיטאטים (חומרים שעושים להפריע בספיגה של מינרלים מסויימים). עם זאת, זוהי דאגה רלוונטית כשמדובר על צריכה גבוהה מהם בתזונה, ללא גיוון וצריכה של מזונות אחרים. מבחינתי- אין מניעה משימוש בשיבולת שועל בצורה זאת מדי פעם עבור פעוטות וילדים.

לילדים גדולים יותר ניתן להוסיף תוספות שאוהבים כמו חמוציות/צימוקים (אין צורך לטחון אלא לערבב אל תוך התערובת).

את השעועית ניתן להמיר בחומוס.

השתמשתי כאן בתמרים מסוג מג'הול אותם שמתי במים חמימים ל-15 דקות לריכוך.

עבור פעוטות צעירים חצו את הכדור לשניים. הכדורים רכים במרקמם. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

ממליצה להגיש לצד מזון עשיר בויטמין C כמו תות/תפוז/קיוי לשיפור ספיגת הברזל שבשעועית.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

פיתה ללא גלוטן

זאת הפיתה הכי טובה שתכינו 🙂 היא קלה להכנה, רכה, עם כיס מושלם למילוי. 8 מרכיבים ברורים והבצק שנוצר חלומי וכיף לעבוד איתו. הגירסה שכאן כוללת פירוט להכנה על מחבת או אפיה בתנור.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

מעדן שוקולד אבוקדו

מרכיבים פשוטים, כמה דקות הכנה וללא בישול- מעדן קרמי מפנק עם מרכיב מפתיע :)

חטיף אגוזים, צימוקים ושוקולד

הידעתם שאם תשלבו בין אגוזים, צימוקים ושוקולד מריר איכותי תקבלו חטיף אנרגיה ביתי עשיר מאוד בערכים תזונתיים טובים?

קרקר עדשים אדומות

מוכנים למתכון ממכר?🙂 קרקרים שהם נהדרים לאכילה עם מטבל/ממרח או כמו שהם😍

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

5 תגובות

  1. הייתי צריכה להוסיף מים תוך כדי עבודת הטחינה של כלל החומרים.
    לא היית צריכה?

  2. יש אפשרות להשתמש בממרח תמרים טבעי לחלוטין במקום התמרים שבמתכון? ואם כן, כמה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *