כדורי תמרים ושעועית לבנה

ברוכים הבאים ל#פרוייקטקטניות🙂 בשבועות הבאים יעלו מגוון מתכונים שיתאימו לטווח גילים רחב. שנתחיל? ארגוני בריאות מרחבי העולם מקדמים את מעמדן של הקטניות ובצדק! קטניות מקושרות ליתרונות בריאותיים ומהוות מקור מעולה לחלבון, ברזל, אבץ, פחמימות וסיבים. הן בהחלט טובות גם לקטנטנים שלנו!

זמן הכנה: 10 דקות

כמות: 20 יחידות

מצרכים:

1 כוס שיבולת שועל

1 פחית שימורים שעועית לבנה מסוננת או

1.5 כוסות/300 גרם שעועית לבנה יבשה/קפואה מבושלת ומסוננת.

1/2 כוס חמאת בוטנים/חמאת אגוזים/טחינה

8 תמרים מגולענים

אופן הכנה:

1. טוחנים את השיבולת שועל דק.

2. ‏מוסיפים שעועית, חמאת בוטנים ותמרים.

3. ‏טוחנים עד שמתקבל מרקם המזכיר בצק עוגיות.

4. ‏יוצרים כדורים.

5. ‏מאחסנים במקרר ל 3-4 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

האם אפשרי להציג לפעוטות וילדים שיבולת שועל שאינה מבושלת/מושרית/אפויה? קודם כל כן🙂 בהרחבה- דגנים שעוברים בישול/השריה/הנבטה יכילו רמות נמוכות יותר של פיטאטים (חומרים שעושים להפריע בספיגה של מינרלים מסויימים). עם זאת, זוהי דאגה רלוונטית כשמדובר על צריכה גבוהה מהם בתזונה, ללא גיוון וצריכה של מזונות אחרים. מבחינתי- אין מניעה משימוש בשיבולת שועל בצורה זאת מדי פעם עבור פעוטות וילדים.

לילדים גדולים יותר ניתן להוסיף תוספות שאוהבים כמו חמוציות/צימוקים (אין צורך לטחון אלא לערבב אל תוך התערובת).

את השעועית ניתן להמיר בחומוס.

השתמשתי כאן בתמרים מסוג מג'הול אותם שמתי במים חמימים ל-15 דקות לריכוך.

עבור פעוטות צעירים חצו את הכדור לשניים. הכדורים רכים במרקמם. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

ממליצה להגיש לצד מזון עשיר בויטמין C כמו תות/תפוז/קיוי לשיפור ספיגת הברזל שבשעועית.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

4 Responses

  1. הייתי צריכה להוסיף מים תוך כדי עבודת הטחינה של כלל החומרים.
    לא היית צריכה?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *