1 סלק בינוני מבושל/בוואקום
1/4 כוס יוגורט יווני (חצי גביע של 120 גרם)
1/4 כוס גבינת פטה מפוררת
2 כפות שמן זית
מי בישול של הפסטה במידת הצורך
תיבול אפשרי:
1/4 כפית אבקת שום
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור
1. טוחנים את כל המרכיבים עד למרקם חלק. במידת הצורך מוסיפים מעט מי בישול של הפסטה.
2. מערבבים עם הפסטה ומגישים.
3. ממליצה לשמור את הרוטב עד 24 שעות במקרר.
הצעת הגשה: לצד קוביות סלמון מתובלות בשמן זית ומלח, עשויות 10 דקות ב-180 מעלות באייר פרייר/בתנור
השתמשתי כאן ביוגורט יווני של דנונה ובפטה 5% "מעודנת". פטה נחשבת לגבינה עתירת נתרן אך בשל כמות סבירה ביחס לשאר מרכיבי הרוטב, במידה ותרצו להגיש כחלק ממגוון לתינוקות- מבחינתי, אפשרי בהחלט. השמיטו את המלח מהתיבול. אפשר להגיש עם פסטת "פוזילי" רכה שאידאלית כאוכל אצבע לקטנטנים.
התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם לרכיבי המתכון בנפרד.
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן