עוגת גזר ליומולדת שנתיים

יש לי קצת חוסר מזל (או כישרון) בכל מה שקשור לעוגות יומולדת: דווקא העוגות שאמורות להיות הכי מרשימות במראה, יוצאות לי ממש לא (בלשון המעטה). מה שכן- בטעמים אני מצליחה לקלוע, כי אני מכוונת לכאלה שהם מוכרים וטובים. אז קבלו את עוגת יומולדת שנתיים של מאיה: עוגת גזר נימוחה, עשירה שתתאים לקטנטנים ומלמדת אותנו ששווה לגמרי לא להסתכל בקנקן אלא מה שיש בו (נטרפה וחוסלה ע"י הקטנים וגדולים כאחד). המתכון עליי, הקישוטים היפים עליכם😊

זמן הכנה: 40 דקות

גודל תבנית: 20 ס"מ/ מאפינס

מצרכים:

1 ביצה

1/3 כוס חמאת שקדים

1/4 כוס חלב/משקה צמחי

1/4 כוס רסק תפוחים ללא סוכר

1 כוס גזרים מגורדים בחורים הקטנים של הפומפיה(כ-2 גזרים בינוניים)

1 כוס קמח שיבולת שועל/שיבולת שועל דקה

1/2 כפית קינמון טחון

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

המתקות אפשריות:

4-5 תמרים מג'הול קצוצים
או
1/4 כוס סירופ מייפל/סילאן/סוכר

אופן הכנה:

1. מערבבים בקערה ביצה, חמאת שקדים, חלב, רסק תפוחים וגזרים.

2. ‏בקערה נפרדת מערבבים קמח, קינמון, אבקת אפיה וסודה לשתיה.

3. ‏מוסיפים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים עד איחוד.

4. ‏מעבירים לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות ב-180 מעלות עד התייצבות והזהבה.

5. ‏מצננים לחלוטין ומחלצים מהתבנית.

6. ‏מצפים ומקשטים.

טיפים ותחליפים:

הציפוי שלי הוא ציפוי חמאה ושמנת של קרן אגם
תחליפי ביצה: 1 בננה קטנה.
מאחסנים במקרר עד 3 ימים.
את הבלילה ניתן לאפות בתבנית מאפינס משומנת. זמן האפיה יתקצר לכ-20 דקות.
מרקם העוגה רך. יתאים לתינוקות ופעוטות המיומנים באכילת מרקם דומה. שימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

10 תגובות

  1. היי, קודם כל אני מתה על המתכונים שלך! משתמשת באתר שלך כמעט על בסיס יומי!
    שלאה לגבי הקמח בעוגה – האם אפשר להשתמש בקמח מצות?

  2. היי, אפשר להחליף את החמאת שקדים במשהו אחר? שמן? חמאת אגוזים אחרת?
    תודה🙏🏼❤️

  3. היי מורין
    אני ממש אוהבת את במתכונים שלך!

    האם אפשר להיל כמויות לעוגה גדולה יותר?

  4. היי,

    תודה על הבלוג המעולה
    אז הילד חוגג שנה וצריך עוגה לגן.
    אפשר להמתיק עם בננה מרוסקת? נראה לך יעבוד מבחינת טעם ומרקם?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *