לחמניות ביס ממולאות

את הלחמניות האלה אתם חייבים להכיר- הן עשויות מקמח מלא, המרקם שלהן משגע ואפשר למלא אותן בדברים טובים וליצור ביס מושלם- בדיוק לידיים קטנטנות🙂

זמן הכנה: 30 דקות

כמות: 16 יחידות ביס

מצרכים:

בצק פיצה (המתכון  כאן)

1 כף שמן זית

מילוי אפשרי:

גבינה מגורדת

1 כוס ברוקולי קצוץ/מחולק לפרחים קטנים

1 כוס גזר מגורד

אופן הכנה:

1. במידה והבצק שלכם מאוחסן במקרר- מוציאים 3-4 שעות מראש לטמפרטורות החדר.

2. ‏מחלקים את הבצק ל-16 חתיכות.

3. ‏פותחים ומשטיחים כל חתיכה עם הידיים/מערוך.

4. ‏שמים ככפית מכל תוספת במרכז הבצק.

5. ‏מהדקים וסוגרים את הקצוות היטב ומכדררים לכדור קטן.

6. ‏מעבירים לתבנית משומנת ומורחים את הכדורים בשמן זית. נותנים לשבת 10 דקות.

7. ‏מחוררים כל כדור עם מזלג.

8. ‏אופים כ 14-16 דקות או עד הזהבה ב-220 מעלות.

9. ‏מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.

טיפים ותחליפים:

הבצק שישמש אותי כאן הוא בצק פיצה מחיטה מלאה שנמצא כאן.

הכדורים צריכים לשבת אחד ליד השני בצורה צפופה. בחרו תבנית מתאימה.

ניתן לאחסן במקרר עד 3 ימים או להקפיא. לחימום חוזר אפשר לחמם בתנור, 5-8 דקות ב-180 מעלות או במיקרוגל למספר שניות.

רעיונות למילויים נוספים: רוטב עגבניות, טונה, זיתים, פסטו, גבינות ועוד- היו יצירתיים רק אל תעמיסו על הלחמניות שלכם🙂

המרקם החיצוני של הלחמניה קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים. ידרוש יכולת נגיסה ולעיסה- התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו ❤️ כי חשפתם תחילה לכל רכיבי המתכון בנפרד.

Play Video

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

רוטב אבוקדו

2 מרכיבים שיוצרת ארוחה מאוזנת לקטנטנים. הרוטב שמתקבל קרמי, עשיר ועוטף את הפסטה בצורה מושלמת.

מיני מאפינס אבוקדו אוכמניות

זה המאפינס הכי עשיר שיצא לי להכין לאחרונה! יש כאן שילוב של שומנים טובים ומרקם מוצלח ורך במיוחד. כשזה מגיע בגירסת המיני זה אפילו הופך אותם לעוד יותר טעימים. אפשרות טובה לארוחה קטנה/נשנוש מזין.

עוגיות ללא גלוטן

מתכון קליל וטעים לעוגיות קטנות בצורת חיות – מושלם לקטנטנים, כולל גרסה מותאמת לתערובת קמחים ביתית.

פיתה ללא גלוטן

כחלק מההחלטה שלי לנסות יותר ויותר להתנסות בהכנה של מאכלים ביתיים ללא גלוטן, נתקלתי במתכון מעולה לפיתות עם 8 מרכיבים מוכרים, ללא גלוטן, מתאימות לפסח, במרקם מוצלח, לא מתפרק וטעים ממש. המתכון בהשראת הבלוג המצויין theloopywhisk, עם תוספות והתאמות שלי בהערות.

בייגלס עשירים בחלבון

אחרי ההצלחה של פיצת בצק היוגורט הייתי חייבת לקחת את זה לכיוון נוסף🙂 אז בואו נכין בייגלס: המרקם רך, אפשר למרוח כל ממרח שאוהבים, כל ביס נותן תוספת יפה של חלבון וסידן לתזונת הקטנטנים ויש גם גירסה ללא גלוטן!

מגולגלות ללא גלוטן

מכירים את זה שיש משהו שלא נוגע בכם עד שאסור לכם ממנו? :) אז המגולגלות הפופלאריות לא משכו אותי יותר מדי עד שהבנתי שאין לי ממש אפשרות להכין אותם כי ההכנות שלי הן ללא גלוטן מאז גילוי הצליאק של ביתי מאיה. שבת בבוקר, באים אורחים, נזכרתי שיש לי מתכון לבצק אדיר וזה חייב לעבוד. מאפה טעים, פריך, מרשים, בלי יותר מדי עבודה.

בוריקיטס ללא גלוטן

ביום המשפחה עשו מסיבה בגן של מאיה הצליאקית שלי וחלק מהכיבוד כלל מאפים שונים. שינסתי מתניים והחלטתי שאני סוף סוף מתנסה בהכנת בצק ללא גלוטן שמתאים למאפה הכל כך טעים הזה! הצלחתי :)

מאפינס בננה בטטה

אחד הדברים שהבנות שלי הכי אוהבות לעשות זה להתעורר מוקדם :) כדי שהבקרים יהיו פחות קשוחים אני אוהבת להתארגן ראש עם גיוון לארוחת הבוקר כמו מאפינס. לפניכם מתכון מאוזן ועשיר מ-5 מרכיבים בלבד. את המאפינס ניתן להקפיא ולשלוף בעת הצורך.

פנקייק יוגורט

פנקייקים טעימים, רכים שאפשר להכין במחבת או בתבנית בתנור. כמה מרכיבים בסיסיים ותוך דקות יש לכם גיוון לארוחת הבוקר לקטנטנים.

אוזני המן ללא גלוטן

בכלל תכננתי לקנות אזני המן אבל כשאני מכינה בבית אני חוסכת בעלויות ויכולה לשלוט במרכיבים כמו גם במילויים (כאן בבית, כל אחד אוהב משהו אחר 🙂). מתכון בסיסי ומהיר אבל עשיר מאוד תזונתית!

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *