פנקייק כוסמת

קמח כוסמת הפך לאחרונה לקמח האהוב עליי- עדין, מתאים למתכונים רבים ועשיר מאוד תזונתית. מאז שגילינו צליאק לבת הקטנה שלי, הוא חומר גלם קבוע אצלי במזווה. היום נכין איתו פנקייקים טעימים במיוחד ללא גלוטן!

זמן הכנה: 15 דקות

כמות: 21 יחידות

מצרכים:

1 כוס+1 כף קמח כוסמת* (או 1/2 כוס קמח כוסמת ו-1/2 כוס קמח לבחירתכם)

1 כף סוכר*

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1+1/4 כוסות חלב/משקה צמחי

2 ביצים

1/2 כפית תמצית וניל

מעט שמן זית לשימון המחבת

אופן הכנה:

  1.  בקערה בינונית מערבבים יחד את כל המרכיבים היבשים: קמח כוסמת, סוכר, אבקת אפיה וסודה לשתיה.
  2. בקערה נפרדת טורפים חלב, ביצים ותמצית וניל.
  3. שופכים את המרכיבים הרטובים ליבשים ומערבבים עד איחוד.
  4. מחממים מחבת עם מעט שמן זית על אש בינונית ומעבירים מהבלילה (כ-1/4 כוס עבור כל פנקייק).
  5. מחכים עד הופעת בועות והופכים אל הצד השני (כ 2-3 דקות). מסירים מהאש אחרי הזהבה.
  6. שומרים במקרר עד 3 ימים או מקפיאים.

טיפים ותחליפים:

*כף הסוכר מעדנת מעט את טעם הכוסמת. עבור תינוקות ופעוטות, ממליצה להשמיט. תמיד תוכלו לצרף תוספות שיעשירו טעמים כמו פירות טריים או חמאת בוטנים טבעית.

הפנקייק רך ויתאים כאוכל אצבעות לתינוקות. התאימו למיומנות האכילה של ילדכם. שימו ❤ כי חשפתם תחילה לרכיבי המתכון בנפרד.

מילה של תזונאית ילדים- כוסמת אינה מכילה גלוטן ולכן מתאימה לצליאקים. היא מכילה חלבון איכותי (מכיל את כל חומצות האמינו) סיבים תזונתיים, מינרלים ופלבנואידים שהם נוגדי חמצון. ניתן לשלבה החל מגיל חצי שנה אך יש לשים לב שבעדכון האחרון של משרד הבריאות, הכוסמת נכללה כאחד מהאלרגניים המרכזיים ולכן יש צורך בחשיפה מבוקרת.

אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן

מתכונים נוספים שאולי יעניינו אותך:

עוגיות סנדוויץ' חמאת בוטנים

שלום וברוכים הבאים לאחת הפינות הקבועות עליי: " אני יכולה יותר טוב". הפעם עוגיות עם נינוח של חמאת בוטנים מ-3 מרכיבים מעולים. הרבה הרבה יותר טוב מעוגיות קנויות, בהבטחה :)

ריבת צ'יה ופרי

לפעמים הבנות שלי מבקשות ריבה. אז נכון שקיימות ריבות איכותיות לקניה, אבל ניסתם פעם להכין אחת כזאת שהיא ביתית, מהירה וללא סוכרים מוספים? מכינים, מאחסנים ויש פיתרון מעולה לבקרים עמוסים.

חטיפי גרנולה ושוקולד צ'יפס ביתיים

את המתכון שכאן ניסיתי מספר פעמים עד שהגעתי לתוצאה מוצלחת. היה לי חשק גדול לחטיפי גרנולה אבל כאלה עם מרכיבים מוכרים, ביתיים, סוכר בכמות מופחתת וללא ביצים או אלרגניים אחרים. קל להכנה, טעים בטירוף וניתן לאחסן במקרר במשך שבועות.

גרנולה ביתית ללא תוספת סוכר

מה הופך את המתכון הזה לממש מוצלח? קל להכנה, רק מרכיבים טובים, ללא תוספת סוכר ומתאים גם לקטנטנים (הכל בהערות). תהנו!

מעדן פרי ביתי

מכירים את המעדן עם תחתית הפרי הסמיך והכיפי? בואו נכין אחד כזה ביתי, בקלות ובכמה דקות בלבד!

טיובים ביתיים של יוגורט ופירות

היום בפינתנו- "אני יכולה יותר טיוב": טיובים ביתיים שמכינים בצ'יק, הטעם אדיר והבנות שלי התלהבו ממש!!!

קרקר בטטה

3 מרכיבים ויש לכם נשנוש מזין לקטנטנים :)

שניצלוני פרגית בצורות

נתקלתי במתכון מעניין של שירן מתתיהו בו היא פשוט "מעצבת" מהשניצל שלה צורות ריבועים. ילדים כ"כ אוהבים ומתחברים לדמויות מתוקות אז למה בעצם לא לקחת את החותכן האהוב עליהם וליצור ממנו שניצל טעים וביתי בצורות? :)

עוגת דלעת, תפוח עץ וסולת אישית לתינוקות

איך אוכלים דייסה טעימה עם הידיים? בדיוק כך😆⬇️ אם התינוק שלכן הגיע לשלב של אוכל אצבעות ואתן מחפשות מתכון קליל וטעים, שמרו לכן את המתכון הבא!

לביבות בטטה עדשים אפויות

אם התינוק שלכם נמצא בשלב של אוכל אצבעות ואתם תוהים במקרה איך לשלב קטניות בתפריט- הגעתם למקום הנכון😉 לביבות כתמתמות ורכות מבטטה ועדשים אדומות🧡

יצא לך להכין את המתכון? יש לך שאלות? כאן המקום לכתוב לי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *