1/3 כוס כוסמת ירוקה
1 כוס מים/משקה סויה ללא תוספת סוכר*
1/2 כפית קינמון טחון
אפשרי להגשה:
1/2 כף ממרח שקדים/חמאת בוטנים/ממרח אגוזי אחר
פרי חתוך/מרוסק/מגורד
1. מתחילים בהשריית הכוסמת בקערה עם 2 כוסות מים ללפחות 6 דעות ועד 10 שעות השרייה סך הכל.
2. מסננים ושוטפים את הכוסמת.
3. מעבירים את הכוסמת עם הנוזל והקינמון לסיר קטן ומבשלים על אש בינונית.
4. מבשלים 5-10 דקות ומערבבים תוך כדי. בסיום הבישול הנוזל אמור להתאדות ברובו ומרקם הדייסה יהיה קרמי.
5. מוסיפים ממרח שקדים, פרי ומגישים.
*עד גיל שנה ממליצה על מים/משקה סויה. לאחר מכן ניתן להכין גם על בסיס חלב רגיל.
אין צורך להכיר לכם מרקם של דייסה🙂 התאימו למיומנות האכילה של ילדכם ושימו לב כי חשפתם למרכיביה בנפרד (כוסמת כאמור, ממרח שקדים וכו').
בא לכו לגוון עם דייסת שיבולת שועל? יש לי כמה רעיונות באתר: דייסת תפוח וגזר, דייסת תות וניל
אהבת את המתכון? לחצי על הלב כדי לסמן